Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man förstörde mat – mitt framför tiggaren

Det var här på Storgatan i Höganäs som angreppet ägde rum. Foto: Sanna Dolck

Mannen satt och tiggde utanför Systembolaget i Höganäs när en man plötsligt kom fram och ofredade honom.

Framför flera vittnen slängde angriparen mat framför tiggaren, sedan körde han över varorna med sin cykel så att det stänkte över mannen som satt kvar på marken.

– Det var alldeles förfärligt. Jag har inte på länge sett en så olycklig människa, säger ett vittne till Helsingborgs Dagblad.

Än en gång har en person som tigger utsatts för en attack i Skåne. Den här gången drabbade det en man som satt utanför Systembolaget i Höganäs på lördagen.

Enligt vittnet, nattvandraren Mikael Mäkelä, kom en ilsken man på cykel förbi tiggaren vid 12-tiden på förmiddagen.

Mikael Mäkelä var på platsen med sina kollegor för att informera om verksamheten som nattvandrare. Han berättar för tidningen hur det först verkade som om mannen gick fram till tiggaren och tog dennes pengar. Men några minuter senare kom han tillbaka med matkassar som han slängde framför tiggaren som satt på sin kudde.

Hoppade på allting

– Det var julskinka, flera paket creme freiche, och allt möjligt. Sen ställer han sig och hoppar på allting. Då går vi fram tre stycken och frågar vem som ska städa upp det här, sen ringer vi polisen, säger Mikael Mäkelä till HD.

Mannen som satt på marken blev kraftigt nedstänkt över kroppen av maten som kastades framför honom.

Händelseförloppet styrks av ett annat vittne, som vill vara anonym. Enligt det vittnet körde mannen på cykel över varorna så att det stänkte rejält över mannen på marken

Har gjort det innan

Angriparen är enligt uppgift inte direkt okänd i sammanhanget. Mikael Mäkelä säger att mannen så sent som i fredags gjorde nästan samma sak. Då ska han ha slängt en sopsäck med mat över en annan tiggare.

Magnus Lörd, inre befäl vid Helsingborgspolisen, bekräftar för HD att det finns en upprättad händelserapport.

Någon polisanmälan har dock inte upprättats, Magnus Lörd kan inte svara på varför.