Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ung man anhållen för mord efter storbråk

Polisen har spärrat av ett par hundra meter. Både tekniker och flera polispatruller är på plats.
Foto: / Stefan Lindblom/HBG-BILD

En person har dött och fyra ytterligare personer har skadats efter ett storbråk i Helsingborg på tisdagskvällen.

En yngre man har anhållits misstänkt för mord. 

– Det var mycket folk på plats och vi har förhört vittnen, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i nordvästra Skåne. 

Polisen fick klockan 20.28 på tisdagskvällen in ett samtal från en uppringare, om en skadad man som hittats utomhus i stadsdelen Drottninghög i Helsingborg. 

Ett vittne säger till Kvällsposten: 

– Det verkade vara flera skadade. Det är väldigt rörigt och otroligt mycket folk. Polisen är på platsen.

Enligt polisen ska det ha varit någon form av stort bråk i området. Flera personer skadades.

De skadade är alla män i 20-årsåldern. Två av dem kunde själva söka vård på sjukhuset, medan de två andra hittades skadade i närheten av brottsplatsen.

En av personerna som hittades utomhus ska ha varit vaken och talbar på platsen – han förhördes i ett tidigt skede av polisen.


LÄS MER: Oroligt efter dödsbråket i Helsingborg: "Mycket folk på platsen" 


Polisen har spärrat av ett garage på Drottninghög.
Foto: / Stefan Lindblom/HBG-BILD

Ung man död

Enligt polisen har alltså flera personer anträffats skadade – och alla personer har identifierats. 

En man har enligt polisen utsatts för grovt våld och har avlidit av sina skador. Mannens anhöriga har underrättats. Hur mannen dog är på onsdagsmorgonen för tidigt att säga. När analysen från rättsmedicin har gjorts kan det bli lättare att konstatera dödsorsak, menar polisen.

Ytterligare fyra personer har skärskador, men har samtliga varit vakna och talbara.

– Vi misstänker att de är från samma bråk. Alla har någon typ av skador som gör att vi tror att det är samma bråk, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral. 

Fredrik Bratt, presstalesman hos polisen, bekräftar att det handlar om grovt våld men vill inte gå in på om det har varit några tillhyggen. 

– Det handlar om grovt våld och det är allvarliga skador. Vi har personer som har kommit in självmant, sen har vi anträffat folk på Drottninghög, på platsen där vi tror att detta har inträffat. Vi försöker få fram så mycket vittnesuppgifter som möjligt om var folk försvunnit och vi har påbörjat en utredning på platsen, säger Bratt.

En gripen

Tidigt på onsdagsmorgonen rapporterade polisen att en man, född 1999, har anhållits av åklagare misstänkt för mord. 

Enligt polisen fanns mycket folk på plats och flera personer kan ha sett vad som hänt. Därför har också polisen under natten genomfört förhör med vittnen. 

– Vad som är orsaken till anhållandet, om det är på grund av information från vittnen under natten eller teknisk bevisning vet jag inte, säger Åsa Emanuelsson. 

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android. 

Flera poliser är på plats.
Foto: / Stefan Lindblom/HBG-BILD

Akuten avspärrad

Under natten mot onsdagen har polisen gjort avspärrningar på flera misstänkta brottsplatser, som hävdes vid 05.30 på onsdagsmorgonen. Även akuten i Helsingborg var under flera timmar avspärrad, av säkerhetsskäl.

– Det gör vi för att säkerställa sjukvårdens arbete. Det är en förebyggande avspärrning för att undvika att en allvarlig ordningsstörning inträffar. Samtliga är skadade och därför gör vi den här åtgärden för att inte riskera att det blir bråk på sjukhuset säger Rickard Lundqvist. 

Avspärrningarna på akuten hävdes strax innan midnatt.

Polisen sökte under natten i området med polis- och hundpatruller. Även grova brott i Helsingborg kallades in. Även en garagelänga, i anslutning till brottsplatsen, var under natten avspärrad. Enligt Kvällspostens fotograf söktes en av garageplatserna igenom och avspärrningarna sträckte sig 200 meter omkring platsen.

Flera vårdas med allvarliga skador

Enligt Region Skåne vårdades flera under natten för allvarliga skador. Exakt hur allvarligt det var vill de inte gå in på. På onsdagsmorgonen var en man kvar på sjukhuset, resterande skadade kunde lämna.

– Jag har inte någon kännedom om att man söker efter fler, i nuläget ser det inte ut som det. Men det kan ju ta ett tag innan man får händelseförloppet klart för sig, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral, vid 07-tiden på onsdagen.

Polisen rubricerar brotten som mord och mordförsök med flera målsägande.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!