Polisen har spärrat av ett par hundra meter. Både tekniker och flera polispatruller är på plats. Foto: / Stefan Lindblom/HBG-BILDPolisen har spärrat av ett par hundra meter. Både tekniker och flera polispatruller är på plats. Foto: / Stefan Lindblom/HBG-BILD
Polisen har spärrat av ett par hundra meter. Både tekniker och flera polispatruller är på plats.  Foto: / Stefan Lindblom/HBG-BILD

Ung man anhållen för mord efter storbråk

Publicerad
Uppdaterad

En person har dött och fyra ytterligare personer har skadats efter ett storbråk i Helsingborg på tisdagskvällen.

En yngre man har anhållits misstänkt för mord. 

– Det var mycket folk på plats och vi har förhört vittnen, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i nordvästra Skåne. 

Polisen fick klockan 20.28 på tisdagskvällen in ett samtal från en uppringare, om en skadad man som hittats utomhus i stadsdelen Drottninghög i Helsingborg. 

Ett vittne säger till Kvällsposten: 

– Det verkade vara flera skadade. Det är väldigt rörigt och otroligt mycket folk. Polisen är på platsen.

Enligt polisen ska det ha varit någon form av stort bråk i området. Flera personer skadades.

De skadade är alla män i 20-årsåldern. Två av dem kunde själva söka vård på sjukhuset, medan de två andra hittades skadade i närheten av brottsplatsen.

En av personerna som hittades utomhus ska ha varit vaken och talbar på platsen – han förhördes i ett tidigt skede av polisen.

 

LÄS MER: Oroligt efter dödsbråket i Helsingborg: "Mycket folk på platsen" 

 

Polisen har spärrat av ett garage på Drottninghög.Foto: / Stefan Lindblom/HBG-BILD

Ung man död

Enligt polisen har alltså flera personer anträffats skadade – och alla personer har identifierats. 

En man har enligt polisen utsatts för grovt våld och har avlidit av sina skador. Mannens anhöriga har underrättats. Hur mannen dog är på onsdagsmorgonen för tidigt att säga. När analysen från rättsmedicin har gjorts kan det bli lättare att konstatera dödsorsak, menar polisen.

Ytterligare fyra personer har skärskador, men har samtliga varit vakna och talbara.

– Vi misstänker att de är från samma bråk. Alla har någon typ av skador som gör att vi tror att det är samma bråk, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral. 

Fredrik Bratt, presstalesman hos polisen, bekräftar att det handlar om grovt våld men vill inte gå in på om det har varit några tillhyggen. 

– Det handlar om grovt våld och det är allvarliga skador. Vi har personer som har kommit in självmant, sen har vi anträffat folk på Drottninghög, på platsen där vi tror att detta har inträffat. Vi försöker få fram så mycket vittnesuppgifter som möjligt om var folk försvunnit och vi har påbörjat en utredning på platsen, säger Bratt.

En gripen

Tidigt på onsdagsmorgonen rapporterade polisen att en man, född 1999, har anhållits av åklagare misstänkt för mord. 

Enligt polisen fanns mycket folk på plats och flera personer kan ha sett vad som hänt. Därför har också polisen under natten genomfört förhör med vittnen. 

– Vad som är orsaken till anhållandet, om det är på grund av information från vittnen under natten eller teknisk bevisning vet jag inte, säger Åsa Emanuelsson. 

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android. 

Flera poliser är på plats.Foto: / Stefan Lindblom/HBG-BILD

Akuten avspärrad

Under natten mot onsdagen har polisen gjort avspärrningar på flera misstänkta brottsplatser, som hävdes vid 05.30 på onsdagsmorgonen. Även akuten i Helsingborg var under flera timmar avspärrad, av säkerhetsskäl.

– Det gör vi för att säkerställa sjukvårdens arbete. Det är en förebyggande avspärrning för att undvika att en allvarlig ordningsstörning inträffar. Samtliga är skadade och därför gör vi den här åtgärden för att inte riskera att det blir bråk på sjukhuset säger Rickard Lundqvist. 

Avspärrningarna på akuten hävdes strax innan midnatt.

Polisen sökte under natten i området med polis- och hundpatruller. Även grova brott i Helsingborg kallades in. Även en garagelänga, i anslutning till brottsplatsen, var under natten avspärrad. Enligt Kvällspostens fotograf söktes en av garageplatserna igenom och avspärrningarna sträckte sig 200 meter omkring platsen.

Flera vårdas med allvarliga skador

Enligt Region Skåne vårdades flera under natten för allvarliga skador. Exakt hur allvarligt det var vill de inte gå in på. På onsdagsmorgonen var en man kvar på sjukhuset, resterande skadade kunde lämna.

– Jag har inte någon kännedom om att man söker efter fler, i nuläget ser det inte ut som det. Men det kan ju ta ett tag innan man får händelseförloppet klart för sig, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral, vid 07-tiden på onsdagen.

Polisen rubricerar brotten som mord och mordförsök med flera målsägande.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag