Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man flydde från kontroll – försökte ramma polisbil

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige.

Under natten försökte polisen i Karlskrona kontrollera en bil.

Bilen vägrade stanna och försökte till slut köra på en polisbil. 

Det var under ett rutinärende strax efter midnatt som en polispatrull bestämde sig för att stoppa och kontrollera en personbil. 

Men föraren av personbilen vägrade stanna och valde i stället att försöka köra ifrån patrullen. Jakten gick på Österleden i Karlskrona mot Rödeby.

”Inne på en bensinmack på Karlskronavägen försöker bilen köra på polisbilen men ingen kollision uppstår och bilen kör återigen från platsen”, skriver polisen på sin hemsida. 

Man i 30-årsåldern

Men i Holmsjö, efter en jakt på flera mil, tog det stopp. 

– Då hade bilen kört av vägen och in i ett staket, säger Fredrik Stridmark, inre befäl hos polisen i Karlskrona till BLT

Bakom ratten på bilen satt en man i 30-årsåldern. Han kunde gripas av polisen och misstänks nu för drograttfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och försök till grov misshandel. Det sistnämnda är på grund av att han försökte köra på polisbilen. 

”En passagerare fanns i bilen, han är inte misstänkt för något brott”, skriver polisen. 

TV: Fler nyheter från Sydsverige

Pappan: ”Vi kommer aldrig få reda på exakta orsaken”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!