Danska räddningstjänsten tvingades göra ett hål i väggen för att komma åt den fastklämda tjuven i skorstenen. Foto: Kenneth MeyerDanska räddningstjänsten tvingades göra ett hål i väggen för att komma åt den fastklämda tjuven i skorstenen. Foto: Kenneth Meyer
Danska räddningstjänsten tvingades göra ett hål i väggen för att komma åt den fastklämda tjuven i skorstenen. Foto: Kenneth Meyer
Tjuven skulle göra ett inbrott, men fastnade sedan i skorstenen. Där satt han i två dagar tills han under lördagsmorgonen lyckades slå ett mobilsamtal till sin far, som larmade polisen. Foto: Kenneth MeyerTjuven skulle göra ett inbrott, men fastnade sedan i skorstenen. Där satt han i två dagar tills han under lördagsmorgonen lyckades slå ett mobilsamtal till sin far, som larmade polisen. Foto: Kenneth Meyer
Tjuven skulle göra ett inbrott, men fastnade sedan i skorstenen. Där satt han i två dagar tills han under lördagsmorgonen lyckades slå ett mobilsamtal till sin far, som larmade polisen. Foto: Kenneth Meyer

Man fast i skorsten

Publicerad

Det fungerar för vissa i juletider.

Men för den här mannen – som enligt polisen skulle göra inbrott på banken – tog det tvärstopp i skorstenen.

– Han ringde och sa att han kunde höra oss och att han nu vill ut, säger polisen Mads Firlings.

Polis och räddningstjänst fick en annorlunda utryckning i Frederiksberg i Köpenhamn på lördagen.

En 27-årig man berättade att han satt fast i en skorsten, men kunde själv inte säga varför, skriver Ekstrabladet.

Hundpatruller kom fram till en vit byggnad på Kongevej 160, där Danske Bank ligger, och där satt mannen fast.

Mannen, som kan vara psykiskt sjuk, har försökt bryta sig in i lokalen, enligt polisen.

– Han ringde och sa att han kunde höra oss och att han nu ville ut. Vi gör vad vi kan. Vi har inte direkt någon erfarenhet av den här typen av saker, säger Mads Firlings på Köpenhamnspolisen, till Ekstrabladet.

Polisen sänkte ner vatten i skorstenen, och en påse för mannen att utföra sina behov i.

Senare på dagen började brandmän slå ett hål i skorstenen, mannen satt fast ungefär 1,5 meter från botten av skorstenen.

Ringde pappa

Mannen själv säger att han suttit fast i skorstenen i två dagar. Efter flera timmars räddningsarbete kom mannen ut och han är nu förd till Rigshospitalet.

– Han har suttit klämd i skorstenen en längre tid så vi får vi se om han har några skador, säger Mads Firlings.

Det var mannens far som kontaktade polisen tidigt på lördagen efter att ha fått ett samtal från sin son.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag