Bland annat våldtog mannen enligt domen en 13-åring i en bil utanför Dreamhack i Jönköping i juni 2015. Foto: ANNA HÃ¥LLAMS / EXPRESSEN / ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN
Bland annat våldtog mannen enligt domen en 13-åring i en bil utanför Dreamhack i Jönköping i juni 2015.  Foto: ANNA HÃ¥LLAMS / EXPRESSEN / ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN

Man döms för våldtäkt mot 13-åring vid Dreamhack

Publicerad

En man, som tidigare varit anställd på en skola i Ljungby i Småland, döms till tre års fängelse för flera typer av sexuella övergrepp mot barn. 

Bland annat våldtog han enligt domen en 13-åring i en bil utanför Dreamhack i Jönköping i juni 2015. 

Domstolen dömer mannen att betala 155 000 kronor till det utsatta barnet.

Mannen har också vid fyra tillfällen filmat nakna, duschande skolbarn i årskurs två på den skola där han jobbade. Själv säger han att detta måste ha skett av misstag när han tagit upp mobilen för att titta på klockan eller läsa sin mejl, men Växjö tingsrätt tror honom inte. 

Skadestånd till tolv barn

Domstolen bedömer filmandet som barnpornografibrott och anser att barnen filmats "på ett sätt som är ägnat att vädja till sexualdriften". Till de sju barn som filmades i duschen ska mannen betala 10 000 kronor var i skadestånd.

Hans döms totalt för sju olika typer av brott och ska betala skadestånd till totalt tolv barn. Samtidigt frias han på tre åtalspunkter.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag