Under tisdagen kom domen mot en 19-årig man som dömdes till våldtäkt mot en 13-årig flicka. Foto: SUVAD MRKONJIC / SUVAD MRKONJIC FOTOGRAFISKA ABUnder tisdagen kom domen mot en 19-årig man som dömdes till våldtäkt mot en 13-årig flicka. Foto: SUVAD MRKONJIC / SUVAD MRKONJIC FOTOGRAFISKA AB
Under tisdagen kom domen mot en 19-årig man som dömdes till våldtäkt mot en 13-årig flicka. Foto: SUVAD MRKONJIC / SUVAD MRKONJIC FOTOGRAFISKA AB
Mannen dömdes till ett års fängelse efter två fall av våldtäkt. Foto: TT NYHETSBYRÅNMannen dömdes till ett års fängelse efter två fall av våldtäkt. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Mannen dömdes till ett års fängelse efter två fall av våldtäkt.  Foto: TT NYHETSBYRÅN

Man döms – efter våldtäkt på 13-åring

Publicerad

Under två tillfällen hade en 19-årig man samlag med en 13-årig flicka.

Nu döms han för våldtäkt.

– Jag pallade inte mer, sa den 13-åriga flickan i sitt vittnesmål i Kalmar tingsrätt.

En 20-årig man dömdes under tisdagen för två fall av våldtäkt mot en då 13-årig flicka i Mönsterås, rapporterar Barometern. Domen gav honom ett års fängelse och utvisning.

Övergreppen ska ha skett när mannen var 19 och flickan 13 under två olika tillfällen under hösten 2017. Flickan vittnade i Kalmar tingsrätt om att hon mådde dåligt och trodde att mannen brydde sig om henne. 

När den 19-årige mannen ville ha samlag med henne en tredje gång bröt hon ihop och grät.

– Jag pallade inte mer, sade hon inför tingsrätten.

Socialen larmade direkt

En socialsekreterare fick kännedom om händelserna och anmälde direkt mannen, som också greps av polis. Under rättegången i Kalmar tingsrätt nekade han till brott, men eftersom hans sperma hittats på flickans trosor och 13- åringens vittnesmål bedöms som trovärdigt, så dömdes han mot sitt nekande. 

Enligt domen fick han ett års fängelse, skadestånd på 165 000 kronor till flickan och utvisning till Syrien efter avtjänat straff. På grund av den allvarliga situationen i Syrien råder det verkställandehinder som kommer till att prövas efter hans fängelsestraff, skriver Barometern. 

Känd av polisen sedan tidigare

Mannen är sedan tidigare känd av polisen. I oktober förra året dömdes han för grov misshandel och grov stöld som gav honom ett nio månaders fängelsestraff. Och så sent som förra månaden dömdes han också för olaga hot och misshandel, något som gav honom ett års fängelse. 

Elin Salenstedt
Elin Salenstedt

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag