Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man döms – efter våldtäkt på 13-åring

Under tisdagen kom domen mot en 19-årig man som dömdes till våldtäkt mot en 13-årig flicka.Foto: SUVAD MRKONJIC / SUVAD MRKONJIC FOTOGRAFISKA AB
Mannen dömdes till ett års fängelse efter två fall av våldtäkt. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Under två tillfällen hade en 19-årig man samlag med en 13-årig flicka.

Nu döms han för våldtäkt.

– Jag pallade inte mer, sa den 13-åriga flickan i sitt vittnesmål i Kalmar tingsrätt.

En 20-årig man dömdes under tisdagen för två fall av våldtäkt mot en då 13-årig flicka i Mönsterås, rapporterar Barometern. Domen gav honom ett års fängelse och utvisning.

Övergreppen ska ha skett när mannen var 19 och flickan 13 under två olika tillfällen under hösten 2017. Flickan vittnade i Kalmar tingsrätt om att hon mådde dåligt och trodde att mannen brydde sig om henne. 

När den 19-årige mannen ville ha samlag med henne en tredje gång bröt hon ihop och grät.

– Jag pallade inte mer, sade hon inför tingsrätten.

Socialen larmade direkt

En socialsekreterare fick kännedom om händelserna och anmälde direkt mannen, som också greps av polis. Under rättegången i Kalmar tingsrätt nekade han till brott, men eftersom hans sperma hittats på flickans trosor och 13- åringens vittnesmål bedöms som trovärdigt, så dömdes han mot sitt nekande. 

Enligt domen fick han ett års fängelse, skadestånd på 165 000 kronor till flickan och utvisning till Syrien efter avtjänat straff. På grund av den allvarliga situationen i Syrien råder det verkställandehinder som kommer till att prövas efter hans fängelsestraff, skriver Barometern. 

Känd av polisen sedan tidigare

Mannen är sedan tidigare känd av polisen. I oktober förra året dömdes han för grov misshandel och grov stöld som gav honom ett nio månaders fängelsestraff. Och så sent som förra månaden dömdes han också för olaga hot och misshandel, något som gav honom ett års fängelse.