Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man dog av fallande träd i stormen Sven

Foto: Carl Carlert

En man hittades livlös strax efter nio under fredagsmorgonen i Älmhults kommun. När ambulansen ankom till platsen var mannen död. Enligt ambulanspersonalen ska mannen ha fått ett träd över sig.

En polispatrull undersökte under förmiddagen platsen. Enligt polisen har ett antal träd fallit i stormen i området. Mannen påträffades när han låg på en väg med ett träd över sig. Han ska ha varit ute i skogen för att jaga.

– Han var ute och jagade och fick trädet över sig när han hade gått ut på en av de små vägarna. Det rör sig om ett rent olycksfall och han hittades senare av förbipasserande, säger Fredrik Svärd, inre befäl i Växjö.

Kerstin Lange bevittnade när polisbilen och brandkåren åkte förbi under morgonen.

– Det är otäckt att något sådant här har inträffat. Det har blåst något fruktansvärt i natt här i trakterna, säger hon.

Annars lugnt

Enligt Räddningstjänsten i Älmhult har natten - bortsett från det tragiska dödsfallet - varit relativt lugn.

– Natten har varit lugn för vår del med några problem med strömavbrott. Dödsfallet är den enda stormrelaterade olycka som vi känner till hittills, säger räddningsledaren Håkan Helgesson.

Stormen Sven har ställt till med problem på många håll i framför allt södra Sverige.

Under natten och förmiddagen har hittills ett 25-tal olyckor inträffat i Jönköpings län. Främst handlar det om trafikolyckor på grund av halka. I några fall har bilar kört in i nedfallna träd.

Inga personer ska ha skadats allvarligt där.

Samtidigt var över 37 000 elkunder strömlösa under förmiddagen och det finns även rapporter om störningar i telefonin på sina håll.

 

Mer information kommer