Händelsen inträffade i Hylte i Halland. Foto: Google mapsHändelsen inträffade i Hylte i Halland. Foto: Google maps
Händelsen inträffade i Hylte i Halland. Foto: Google maps
En man mördades natten till onsdag i Hylte kommun. Foto: JOAKIM ERIKSSON / JOAKIM ERIKSSONEn man mördades natten till onsdag i Hylte kommun. Foto: JOAKIM ERIKSSON / JOAKIM ERIKSSON
En man mördades natten till onsdag i Hylte kommun. Foto: JOAKIM ERIKSSON / JOAKIM ERIKSSON

Bröt sig in i lägenhet – knivmördade man

Publicerad

Två män gick under natten till attack mot två män i en lägenhet.

Enligt polisen mördades en man i 40-årsåldern och ytterligare en skadades. 

– Det ska vara planlagt, säger Thomas Fuxborg, presstelesperson i polisregion Väst. 

Polisen larmades strax efter klockan två natten mot onsdag till ett lägenhetsbråk i Hylte kommun i Halland. I bostaden befann sig två män och en kvinna. 

Två män ska ha brutit sig in i lägenheten – och där gått till attack mot två andra män med kniv. 

Blir attackerad med kniv

En av männen skadades lindrigt och kunde ta sig från platsen. 

Den andra mannen skadades så allvarligt att han dog av sina skador på sjukhuset. Enligt polisen knivhöggs mannen, som är i 40-årsåldern.

– Den andra personen blir också attackerad med kniv och hittas skadad i närheten av platsen, säger Thomas Fuxborg. 

Brottsplatsen är under tisdagsmorgonen avspärrad och under dagen ska en teknisk undersökning genomföras. 

Två gripna

Relationen mellan offren och gärningsmännen är under morgonen inte helt klarlagd. Men enligt polisen ska de känna varandra.

– Det verkar så. De här två gärningsmännen namnges av offren som befann sig i lägenheten. Så de verkar känna varandra på något sätt, säger Thomas Fuxborg. 

Efter attacken flydde männen –  en i övre tonåren och en i 35-årsåldern – från platsen. Men greps under natten och kommer att delges misstanke om mord, mordförsök och övergrepp i rättssak. 

Männen nekar

Männen ska ha hotat en kvinna som befann sig i lägenheten. Hon ska inte ha skadats fysiskt. 

– Kvinnan hotades, därav övergrepp i rättsak. Det handlar om den här händelsen, inte någon tidigare. Vad vi känner till nu i alla fall, säger Thomas Fuxborg.

Under onsdagsförmiddagen anhölls männen misstänkta för brotten. Båda nekar. 

Enligt Hallandsposten är de misstänkta männen kända av polisen sedan tidigare. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag