Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man blir av med 50 kaniner och en katt

Den ensamma katten och 50 kaniner levde i misär hemma hos mannen på Söderslätt.

Några har redan avlivats av myndigheterna och nu hotas de andra djuren av samma öde - om de inte kan omplaceras av länsstyrelsen i Skåne.

De många djuren levde i stor misär hemma hos mannen på Söderslätt. Katten och de 50 kaninerna bodde enligt länsstyrelsen i allt för små och smutsiga utrymmen, några av djuren saknade tillgång till vatten och mat, skriver Trelleborgs Allehanda.

Fick ingen vård

Vid länsstyrelsens inspektion visade det sig att många djur även var sjuka och att de inte hade fått någon veterinärvård.

Länsstyrelsen fattade beslut om ett omedelbart omhändertagande av djuren, inte minst på grund av att mannen inte bedömdes upphöra med misskötseln av djuren.

Efter veterinärundersökning av de omhändertagna djuren stod det dock klart att katten och två av kaninerna var tvungna att avlivas. Ytterligare en kanin avlivades efter en andra undersökning.

Kan avlivas ändå

Hälsoläget för de kvarvarande kaninerna bedöms vara bättre, de riskerar dock fortfarande avlivning om det skulle visa sig att de inte går att överlåta till någon annan, skriver Trelleborgs Allehanda.

Ägaren till djuren har visat intresse av att få tillbaka tio av kaninerna. Önskemålet kommer inte att uppfyllas med tanke mannens tidigare misskötsel av djuren.