Man blev knuffad – föll fyra våningar

En man föll från fjärde våningen i Malmö under natten mot söndag.
Foto: MIKAEL NILSSON

En man föll under natten mot söndag ut från en lägenhet på fjärde våningen på Vitemöllegatan i Malmö.

Polisen misstänker att han har blivit nerknuffad från en balkong.

– Det sista vakthavande befäl skrev är att det inte ska vara några livshotande skador, säger Fredrik Bratt vid polisen i region syd.

Offret landade på gatan – vid en rabatt. Det är okänt hur skadad han är – men han var vid medvetande. Han har förts till sjukhus med ambulans.

– Det sista vakthavande befäl skrev är att det inte ska vara några livshotande skador, säger Fredrik Bratt vid polisen i region syd på söndagsmorgonen.

Polisen utreder nu vad som skedde i den aktuella lägenheten under natten – timme för timme.

– Vi har inte riktigt klarlagt händelseförloppet ännu, säger Magnus Lefévre, vakthavande befäl vid Malmöpolisen.

Två män som befann sig vid lägenheten hämtades under natten in till förhör. Vittnen såg en av dem föras i väg med polisbil. Åtminstone en av dem ska vara i 25-årsåldern.

– Vi ska höra vad de för information de har om ärendet, säger Magnus Lefévre.

Polisen söker vittnen

Den skadade mannen har kunnat höras av polisen. Under natten hade polisen tre-fyra polisbilar på plats. De söker nu vittnen till händelsen.

– Det är personer på plats som har gjort vissa iakttagelser. Jag kan inte säga om de har sett hela händelseförloppet, säger Lefèvre.

Polisen rubricerar händelsen mord- alternativt dråpförsök. Polisen uppger att det framkommit uppgifter som tyder på att mannen knuffats ut genom fönstret.

Har de gripna hörts?

– Det vet jag inte, säger Fredrik Bratt. Det är svårt att veta hur utredningsläget ser ut, men syftet är att hålla förhör.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!