Foto: SUVAD MRKONJIC / SUVAD MRKONJIC FOTOGRAFISKA AB
 Foto: SUVAD MRKONJIC / SUVAD MRKONJIC FOTOGRAFISKA AB

23-åring häktades för hundra barnvåldtäkter

Publicerad
Uppdaterad

Den 23-årige mannen misstänks för över hundra våldtäkter mot barn.

Brottsoffret ska i första hand ha varit en och samma flicka som varit under 15 år.

– Det var en flicka som han hade ett längre förhållande med, säger mannens försvarare, advokat Thomas Magnusson, till Barometern.

Den 23-årige mannen häktades på onsdagen vid Kalmar tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt i minst hundra fall, fyra fall av våldtäkt mot annan person och koppleri.

23-åringen satt redan före förhandlingen häktad, misstänkt för annan brottslighet såsom misshandel, grov misshandel och två fall av våldtäkter.

Mannen greps av polisen den 23 februari och de nya uppgifterna om fler våldtäkter ska ha kommit fram i de inledande förhören.

I förhören har 23-åringen erkänt att han haft samlag med en flicka som varit under 15 år. Han erkänner också sex fall av koppleri.

Fick utnyttja flickan

I misstankarna som rör koppleri ska mannen ha låtit andra män från bland annat Kalmar, Karlskrona och Växjö utnyttja det unga offret.

23-åringen är bosatt på Öland. De aktuella övergreppen ska ha inletts 2011, då den misstänkte själv var 17 år.

 Mellan sommaren det året och fram till juli 2013 ska de hundra våldtäkterna ha ägt rum på en plats inom Kalmar kommun.

Vid samtliga gärningstillfällen ska brottsoffret ha varit under 15 år

De övriga brotten mannen misstänks för ska ha skett mot två andra personer, enligt misstankarna.

Flera medgivanden

Genom sin försvarsadvokat har 23-åringen redan gjort flera medgivanden. 

När det gäller de över hundra våldtäkterna ska alltså brottsoffret vara en och samma person.

– Det var en flicka som han hade ett längre för hållande med, säger advokaten Thomas Magnusson.

23-åringen sitter nu kvar i häkte i väntan på att åklagare och polis kan slutföra utredningen. Åtal kommer att dröja, om 14 dagar kommer målet upp igen som en eventuell omhäktningsförhandling.

Våldtäkt mot barn är att ha samlag med ett barn under 15 år eller att genomföra en handling som till kränkningens art eller omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag.

 Straffet för våldtäkt är lägst två och högst sex år. Är brottet att anses som grovt är straffet lägst fyra och högst tio år.

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag