Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänks för medhjälp till mord och mordförsök

Anhölls under tisdagen.
Foto: Privat
Foto: JENS CHRISTIAN / JENS CHRISTIAN

En 23-årig man anhölls tidigare i veckan misstänkt för inblandning i mordet på småbarnsmamman och läkaren Karolin Hakim på Sergels väg i Malmö.

Nu har chefsåklagare Pär Andersson bestämt sig för att begära mannen häktad. 

Enligt uppgifter till Kvällsposten köpte 23-åringen bilen som användes vid mordet. 

Åklagare Pär Andersson har begärt den 23-årige mannen häktad. 

– Det gäller medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord och medhjälp till grovt vapenbrott, säger han. 

23-åringen är dömd sedan tidigare bland annat för misshandel och olovlig körning. Han har bland annat arbetat som fritidsledare på en skola, enligt en tidigare dom i tingsrätten.

– Det kommer att hållas häktningsförhandlingar i eftermiddag. 

I Pär Anderssons häktningsframställan uppger han att det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis kan försvåra utredningen. Han begär också tillstånd till att ge den misstänkta restriktioner. 

Enligt uppgifter till Kvällsposten köpte 23-åringen som nu begärs häktad den silverfärgade Mercedes som användes vid mordet på Karolin Hakim.Foto: JOHAN NILSSON/TT
Pär Andersson, chefsåklagare, har begärt 23-åringen häktad. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Köpte bilen som användes vid mordet

Enligt uppgifter till Kvällsposten köpte 23-åringen som nu begärs häktad den silverfärgade Mercedes som användes vid mordet på Karolin Hakim. 23-åringen påstår att han gjorde det på uppdrag av en person som fortfarande inte har spårats av polisen. 

23-åringen ska ha fått en viss summa för att köpa bilen, betalat säljaren vid ett möte på kvällen den 21 augusti och skrivit under med en namnteckning som senare visade sig vara falsk och ledde till att en 19-åring greps och häktades men senare försattes på fri fot.

Mordet på Karolin Hakim, 31

Runt klockan 11 måndagen den 26 augusti fick polisen larm om skottlossning på Sergels väg i Malmö. 

Med sin bebis i famnen sköts läkaren Karolin Hakim, 31, till döds med flera skott. Ögonvittnen beskriver mordet som en ren avrättning.

Vid mordet fanns en man bredvid Karolin Hakim som är pappan till hennes barn. Han är sedan tidigare dömd för bland annat ett uppmärksammat bankrån i Danmark. 

Två män misstänks ha utfört mordet – en tredje man ska ha väntat i en flyktbil som senare sattes i brand. 

En 19-åring greps samma dag som mordet, misstänkt för medhjälp. Han häktades senare eftersom han stod skriven på flyktbilen. Men efter en vecka släpptes han ur häktet efter att ha gjort ett skrivtest som visade att det inte är han som skrivit under bilens registreringsdokument.

Den 10 september greps en 23-årig man, misstänkt för medhjälp till mord. Den 13 september begärdes han häktad av åklagare Pär Andersson.

Läkaren Karolin Hakim, 31, mördades på Ribersborg i Malmö 26 augusti.