Man avled efter krock med lastbil

Publicerad

En man i 25-årsåldern har avlidit efter en krock mellan en personbil och en lastbil på länsväg 151 utanför Värnamo på måndagseftermiddagen.

Olyckan inträffades strax före klockan 17. Enligt de första uppgifterna blev en av de inblandade personerna fastklämd.

En man skadades allvarligt i olyckan och fördes med ambulans till sjukhus. Men hans skador var så svåra att hans liv inte gick att rädda.

Det är inte känt vad som orsakade kraschen men enligt polisen verkar personbilen ha kommit över på fel sida vägen.

Båda fordonen togs i beslag

Olyckan rubriceras som grov vårdslöshet i trafik vilket enligt polisen är rutin vid allvarliga olyckor, det finns inge misstänkt för brott i nuläget.

Båda bilarna är beslagtagna för teknisk undersökning.

Den avlidne mannens anhöriga är underrättade. Han var hemmahörande i Värnamo kommun.

Under räddnings- och bärgningsarbetet var vägen helt avstängd för trafik

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag