Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man åtalas för sex med djur

Växjö tingsrätt har åtalat en äldre man som misstänks ha haft sexuellt umgänge med en ponnyhäst ute i en hage. OBS Bilden, eller hästarna på den, har ingenting med händelsen att göra. Foto: STIG ALSÉN

Mannen i 70-årsåldern hade sex med en häst i Ljungby i augusti tidigare i år.

Tidelaget togs på bar gärning – och hästens ägare konfronterade mannen.

Nu åtalas han misstänkt för brott mot djurskyddslagen. 

När mannen blev ertappad mitt under sexakten tog han flydde han ut i skogen.

Hästens ägare vände samtidigt tillbaka till sin gård, hämtade sin sambo och tog sig till den plats mannen hade parkerat sin bil. 

– Vi hittade hans bil och ställde oss där och väntade ut honom. När han kom konfronterade vi honom. Vi frågade vad han hade gjort med vår häst, men han erkände ingenting, sa kvinnan till Smålänningen vid tillfället. 

– Man tror ju inte att sådant här ska hända. Man måste hålla koll på  sina hästar och okända personer som rör sig i hagen, och man ska  polisanmäla om man märker något konstigt.

Åtalas

Kvinnan ringde till polisen – som förhörde den misstänkte mannen på plats. 

Därefter upprättade man en förundersökning som nu har lett till ett åtal, skriver Smålänningen. Mannen i 70-årsåldern åtalats misstänkt för att ha haft sexuellt umgänge med en häst.

"NN (mannen i 70-årsåldern) har genomfört sexuell handling med en häst genom att hålla i hästen och stöta sitt könsorgan mot hästens kropp och/eller stöta sin kropp mot hästens könsorgan", skriver åklagaren i åtalet som nu har lämnats till Växjö tingsrätt.

Fick inga skador

Hästen, som är fem år gammal, undersöktes av en veterinär direkt efter händelsen. Men inga synliga skador konstaterades. Efter händelsen oroade sig dock hästägaren för hur hästen påverkats psykiskt.

Mannen är misstänkt för brott mot djurskyddslagen. 

Hur han ställer sig till anklagelserna är okänt.