Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man åtalas för mord på kvinna i Åhus

Här grips den mordåtalade 29-åringen efter att han själv larmat polisen. Foto: Jens Christian
Den mordåtalade mannen hävdar att han dödat sin 32-åriga sambo i självförsvar Foto: Jens Christian
Den mordåtalade 29-åringen har anlitat Stockholmsadvokaten Björn Hurtig. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT / TT NYHETSBYRÅN

En 29-årig man har i dag åtalas för mordet på en 32-årig kvinna i Åhus. Mordet inträffade i ett idylliskt område med främst sommarstugor. Mannen var drogpåverkad när han greps.

Den åtalade 29-åringen hävdar att han agerat i självförsvar, enligt kammaråklagare Martin Hansson.

Den 29-årige mannen åtalas i dag vid Kristianstads tingsrätt misstänkt för mord på sin sambo natten mellan den 9 och 10 april i år, uppger åklagaren i ett pressmeddelande.

Den 32-åriga kvinnan påträffades död i deras gemensamma bostad efter att ha knivhuggits. Hennes sambo, den 30-årige mannen, anhölls och häktades kort efteråt som misstänkt för att ha mördat henne.

 

LÄS MER: Man larmade polis – blev mordmisstänkt 

 

Paret var ensamma i stugan när kvinnan dödades. Vid husrannsakningen som gjordes efter mordet beslagtog polisen bland annat droger.

29-åringen har själv berättat att han under en tid missbrukat både cannabis, kokain men också vad han kallar tabletter.

"Tragisk historia"

− Vi har uppfattat det som en mycket tragisk relationsaffär, det är någonting i relationen som har föranlett det här så det är ett tragiskt ärende att arbeta med, säger kammaråklagare Martin Hansson som lett förundersökningen.

Paret hade enligt 29-åringen varit sammanboende i fem månader när han dödade henne. Under den tiden skulle de inte haft några större bråk.

Tror inte på 29-åringen

30-åringen hävdar att han agerat i självförsvar. När han senare testades för droger visade det sig att 30-åringen varit påverkad när han dödade sin sambo.

Under utredningen har åklagare och kriminaltekniker kommit fram till att 29-åringens förklaring om självförsvar inte stöds av de fynd som gjorts.

Det är därför 29-åringen åtalas för mord.

– Hade jag inte varit av den uppfattningen att det här materialet som vi har fått ihop under de åtta månader som vi har gjort den här utredningen skulle räcka till en fällande dom så hade jag inte väckt åtal heller, säger Martin Hansson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!