Man anhållen – misstänks ha lurat äldre på bankkort

Publicerad

En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha lurat äldre i Malmö på bankkort och kortkoder. 

Enligt åklagare Magdalena Tesfai har det skett vid över 50 tillfällen, och samma personer har drabbats flera gånger.

– Det är ett omfattande ärende, säger hon till Sydsvenskan.

Enligt Sydsvenskan anhölls mannen under tisdagen. Mannen ska ha lurat äldre under ett års tid, mellan juli 2016 och samma månad i år, men det är först nu som polisen har haft möjlighet att jobba med ärendet så att man nått fram till att anhålla mannen. 

– Det är ett omfattande ärende, och brottsmisstankarna kan komma att justeras framöver. Vi får se om vi får in nya anmälningar, säger hon.

Nekar till brott

Det är okänt exakt hur mannen har gått till väga för att ha lurat sina offer. Men enligt vad Magdalena Tesfai uppger för Sydsvenskan har han på olika sätt kommit över kontokort och koder för att sedan helt sonika ha plockat ut pengar. 

Den misstänkte mannen förnekar brott, enligt Sydsvenskan.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag