Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man anhållen för mordet på Kjäll Gustafsson i Gislaved

Kjäll Gustafsson dödades på restaurang Ströget i Gislaved den 14 december 2019.
Kjäll Gustafsson mördades i december i Gislaved 2019.
Foto: PRIVAT
Utanför restaurangen lämnades ljus för att uppmärksamma Kjälls bortgång.
Foto: ANDERS BLANK / KVP

En man sitter anhållen för mordet på Kjäll Gustavsson i Gislaved. Mannen ska ha gripits under måndagen, något som  P4 Jönköping var först med att rapportera om. 

Kjäll Gustafsson dödades på restaurang Ströget i Gislaved den 14 december 2019 efter att han gick emellan ett bråk mellan restaurangpersonal och maskerade personer. 

– Han greps i dag, i övrigt kommenterar jag inga omständigheter, säger utredningsledare Maria Blomkvist till SVT Nyheter Jönköping. 

Det var för en månad sedan som polisens grova brott- grupp meddelade att de satsade på nya utredningsåtgärder – personer skulle börja topsas. 

– Vi har steppat upp i ärendet och ska topsa för att jämföra med DNA-spår i ärendet, hålla flertal förhör och analyser. Vi har en förhoppning om att nå en uppklaring så att vi kan väcka åtal, sa Stefan Sundling, gruppchef inom grova brott då till SVT Jönköping. 

En man tidigare häktad

Förra året, i slutet på september häktades en man i 25-årsåldern, misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Han släpptes i november 2020. Om det nu är samma man som under onsdagen anhållits vill polisen inte gå ut med i nuläget. 

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!