Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Blodspår i träbåt tillhör Mikael

I det flerfamiljshus där Mikael bor råder en dyster stämning. Flera grannar är chockade och bedrövade över försvinnandet och det misstänkta brottet.Foto: JENS CHRISTIAN
Mikael Petersson är försvunnen sedan den 25 juli. Två unga män är häktade, misstänkta på sannolika skäl för människorov.
Mikael Petersson är försvunnen sedan den 25 juli.Foto: JENS CHRISTIAN

Omtänksam, tystlåten och sportintresserad.

57-årige Mikael Peterssons försvinnande i Karlskrona chockar både vänner och familj.

– Han är ödmjuk och fin, säger Mikael Peterssons mamma. 

Samtidigt går polisens sökinsats vidare – enligt Aftonbladet har blodspår i en båt bekräftats tillhöra Mikael. 

På lördag har det passerat två veckor sedan Mikael Petersson, 57, försvann i centrala Karlskrona. Två unga män sitter häktade, på sannolika skäl misstänkta för att med våld ha fört bort Mikael till en för polisen okänd plats. 

Båda nekar till brott.

Flera grannar har vittnat om att de såg tre män ge sig ut på en lite träbåt i närheten av Mikaels bostad, samma lördagskväll som Mikael försvann. 

– Han är en jättefin kille. Vi är chockade allihopa, säger Mikaels mamma. 

”Kan inte beskriva det”

Försvinnandet och det misstänkta brottet chockar Mikaels vänner och bekanta. En granne säger att det är ”obegripligt”, inte minst eftersom Mikael är stor och stark. 

– Han är intresserad av idrott, en fin kille. Som ung spelade han pingis och var rankad högt i Blekinge, säger Mikaels mamma.

57-årige Mikael är försvunnen i semesteridyllen. Sista spåret efter honom är en båttur med två andra män.Foto: JENS CHRISTIAN

En av grannarna beskriver Mikael som något tystlåten och tillbakadragen. Men han är också omtänksam och omtyckt av de allra flesta. 

– Vi brukade hälsa på varandra, så som man alltid gör när man bor i närheten av varandra. Han är aktiv inom både idrott och annat, säger grannen, som är chockad över försvinnandet: 

– Han har varit ganska anonym, men väldigt trevlig. Han har aldrig gjort något väsen av sig.

Flyger med drönare

Enligt uppgifter till Kvällsposten har polisen säkrat blodspår i en liten träbåt och i Mikaels lägenhet. Båten är tagen i beslag och det har utförts en teknisk undersökning.

Under torsdagen kommer polispatruller även vara uppe och flyga med drönare i ett område sydväst om Marinbasen. SVT Nyheter Blekinge skriver att polisen, genom Transportstyrelsen, begärt ett tillfälligt restriktionsområde för flygtrafik i området.

– Vi fortsätter med sökningar i kustbandet, bland annat med drönare. Vi kommer jobba vidare på andra sätt också, precis som de andra dagarna, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen. 

Ska ni ut med dykare också?

– Det vet jag inte till hundra procent. Men vi har haft det innan i alla fall. 

Enligt misstankarna ska han ha funnits med i den båt som la ut från en en brygga i närheten av sin bostad.Foto: JENS CHRISTIAN
Enligt uppgifter till SVT Nyheter har polisen fått in iakttagelser av en båt som är intressant för utredningen – under torsdagen kommer polisen flyga med drönare ovanför havet.Foto: POLISEN

Polisen har sökt efter Mikael både på land och till sjöss.

Spaningen har varit såväl inre som yttre, med insatser även från kustbevakningen.. 

Än så länge utan något resultat.

– Det är så tragiskt att jag inte kan beskriva det, säger Mikaels mamma.

Söker under helgen

På lördagskvällen rapporterar Aftonbladet att de blodspår som sedan tidigare hittats i träbåten nu har bekräftats tillhör Mikael. 

Under helgen kommer polisens sökarbete dels gå vidare med dykningar kring skärgården. 

– Sökarbetet fortgår och kommer göra det hela helgen, säger Robert Loeffel, till tidningen.

TV: Naturreservat tar stryk av coronaträngseln

 

Nedskräpningar och felparkeringar • ”Inte helt lyckat”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!