Våldtäkterna ska ha skett när dottern var sex till nio år gammal.
Våldtäkterna ska ha skett när dottern var sex till nio år gammal.

Mamman lät flera män våldta hennes dotter

Publicerad

Den danska mamman misstänks ha låtit flera män våldta hennes dotter, skriver BT.

Övergreppen ska ha skett på färjor när dottern bara var mellan sex och nio år gammal.

Sedan tidigare är mamman redan dömd för medverkan till våldtäkt mot samma dotter.

Den fruktansvärda historien startar egentligen redan tidigare.

Förra året blev den danska mamman, 54 år gammal, dömd till åtta års fängelse.

Även dotterns styvfar fick fängelse och de två dömdes för våldtäkt samt medhjälp till våldtäkt av dottern, som nu är 11 år gammal, skriver BT.

Och nu rullas alltså fler hemska detaljer upp. Med avstamp i den förra domen misstänker nu polisen att mamman låtit flera okända män våldta hennes dotter på färjor, bland annat färjor till Sverige och Norge.

Våldtogs på färjor till Sverige

Våldtäkterna ska ha skett när dottern var sex till nio år gammal.

Enligt åklagaren är en man, 51 år gammal, åtalad för att ha våldtagit dottern på färjor till Norge och Sverige mellan 2012 och 2014, skriver BT.

– Jag kan säga som så, att det inte handlar om en familjemedlem, säger åklagaren till BT men vill inte gå närmre in på vilken relation mannen har till familjen.

De män som misstänks ha begått våldtäkterna på danska Ærø-färjan är inte identifierade.

Har sex barn

Mamman blev först misstänkt för våldtäkterna av dottern efter att 11-åringen berättat för sin fostermamma vad hon varit med om. Både mamman och hennes pojkvän anhölls då.

Förutom våldtäkt och en rad andra sexuella övergrepp mot 11-åringen dömdes mamman också för att ha medverkat till sexuella övergrepp på sin näst äldsta dotter precis i början av 2000-talet.

Totalt har hon sex barn.

Tidningen BT har talat med en av hennes döttrar, som uppger att hon inte är förvånad över det nya åtalet för färjevåldtäkterna.

– Jag hoppas att hon får värsta tänkbara straff för det hon gjort, säger dottern, som inte har någon kontakt med sin mor, till tidningen.

Nu siktar åklagaren på att döma mamman till ett tilläggsstraff för de nya händelserna.

Matias Rankinen
Matias Rankinen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag