Mamman till en flicka som går på skolan berättar om knivdådet. – Han stod med kniven i handen och sa att hon skulle akta sig, säger mamman. Foto: Jens Christian/topnews.seMamman till en flicka som går på skolan berättar om knivdådet. – Han stod med kniven i handen och sa att hon skulle akta sig, säger mamman. Foto: Jens Christian/topnews.se

Mamman till en flicka som går på skolan berättar om knivdådet. – Han stod med kniven i handen och sa att hon skulle akta sig, säger mamman.

 Foto: Jens Christian/topnews.se
Pojken fördes till sjukhus där han senare avled. Foto: Jens Christian/topnews.sePojken fördes till sjukhus där han senare avled. Foto: Jens Christian/topnews.se

Pojken fördes till sjukhus där han senare avled.

 Foto: Jens Christian/topnews.se
Den misstänkte gärningsmannen är en 14-årig pojke. Foto: Jens Christian/topnews.seDen misstänkte gärningsmannen är en 14-årig pojke. Foto: Jens Christian/topnews.se
Den misstänkte gärningsmannen är en 14-årig pojke. Foto: Jens Christian/topnews.se

Mamman: "Han stod med kniv i handen"

Publicerad

En mamma berättar hur hennes dotter blev vittne till knivattacken på Göingeskolan i Broby.

– Han stod med kniven i handen och sa att hon skulle akta sig, säger mamman.

Vid lunchtid i dag höggs en 15-årig pojke ner på Göingeskolan i Broby. En 14-årig pojke misstänks för dådet. Båda är elever på skolan.

Pojken fördes till sjukhus och avled av sina skador.

En mamma berättar nu om hur hennes dotter blev vittne till attacken. Dottern känner offret och satt med honom på en bänk i en skolkorridor strax innan dådet.

– Plötsligt sprang han i väg och efter en stund började han att skrika. Hon såg inte vad som hade hänt men sprang efter och såg honom ligga på golvet. Han var kritvit i ansiktet, säger mamman.

– Han hade flera tröjor på sig och hon började leta efter var han hade blivit stucken. När hon drog upp tröjan såg hon att t-shirten var helt nerblodad.

"Såg att det blänkte till i handen"

Intill stod den 14-årige misstänkte pojken med en kniv i handen, enligt mamman.

– Min dotter såg att det blänkte till i handen på honom. Hon frågade honom: "Vad har du gjort?" Då sa han att hon skulle akta sig. Hon skrek efter hjälp. Hela tiden stod pojken kvar med kniv i handen. Han stod som paralyserad.

Mamman berättar att en vuxen kom och tog kniven från honom.

– När lärarna kom och påbörjade första hjälpen sprang min dotter i väg och låste in sig på toaletten. Hon ringde mig, grät och sa att han hade hotat henne också och att hon var rädd att han skulle komma efter henne också, säger mamman.

– Som mamma känns det helt fruktansvärt. Det kunde lika gärna ha varit min dotter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag