Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mamman berättar om övergrepp på dottern

Hennes treåriga dotter är ett av offren för förskolepedofilen.

Hennes treåriga dotter är ett av offren för förskolepedofilen.

Nu berättar mamman att 21-åringen ofta tilläts vara ensam med barnen på förskolan.

- Varenda gång jag varit där har jag sett att han byter blöja på barnen med dörren stängd, säger mamman.

När hon hämtade sin dotter på förskolan i Högsby förra fredagen blev hon kallad till ett krismöte några timmar senare. Där fick föräldrarna reda på att förskolans 21-årige praktikant var misstänkt för grov våldtäkt på ett av barnen.

Mamman som Expressen/Kvällsposten talat med gjorde genast kopplingar till sin egen dotters uppförande:

- Jag började förstå varför dottern betett sig som hon gjort. Hon har drömt mardrömmar och skrikit "låt mig vara!" i sömnen.

När hon talade med sin treåriga dotter kom det fram att 21-åringen tagit med dottern in på förskolans toalett och även utsatt henne för sexuella övergrepp.

"Inte frågat"

Hon berättade för Barometern att dottern efter omständigheterna nu mår bra:

– 21-åringen har sagt till henne att hon inte får säga något och försökt få det han har gjort till något normalt. Hon har inte velat det här men har litat på vad han har sagt. Jag har frågat henne varför hon inte sagt något och fått till svar: "Men mamma, du har ju inte frågat".

Hon kontaktade omedelbart förskolechefen, som i sin tur polisanmälde övergreppet. Sedan dess har ytterligare nio anmälningar gjorts och 21-åringen är nu misstänkt för övergrepp mot elva barn.

Ansvariga för förskolan har hela tiden hävdat att de inte förstått hur övergreppen kunnat ske eftersom 21-åringen aldrig lämnats ensam med barnen.

Men enligt mamman lämnar förskolan felaktiga uppgifter för att skydda sig själva. I samband med att hon lämnar sin dotter på förskolan på morgonarna stannar hon ibland en dryg timme tills bussen kommer.

- Så jag har ju sett varenda gång att han byter blöja med dörren stängd, personalen vet inte ens var han är ibland. När någon i personalen öppnat badrumsdörren så har de sagt "oj är du här inne och byter", säger mamman.

Agerat märkligt

Hon och flera andra föräldrar har även uppfattat att 21-åringen agerat märkligt den senaste tiden fram till gripandet.

- Sista gångerna jag träffade honom på dagis så har han varit väldigt konstig och ställt konstiga frågor. Han har varit väldigt på och frågat varför man är där och vad man gör där och hur länge man ska vara där, säger mamman.

Hon är även mycket kritisk till att det tog en vecka innan förskolan kallade till möte där de informerade alla om vad som hänt.

- Alla föräldrar har tjatat på dagis hela veckan om att det ska vara möte, men dagis har bara tyckt synd om sig själva. Krisgruppen från kommunen har haft möte med personalen flera gånger i veckan men föräldrarna har inte fått något stöd alls, säger mamman.

Expressen/Kvällsposten har sökt förskolechefen upprepade gånger för en kommentar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!