Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mamma sålde sina barn på nätet – riskerar sex års fängelse

Kammaråklagare Emelie Källfelt på en pressträff i polishuset i Stockholm i våras angående målet där sex personer, både män och kvinnor, åtalas för sexualbrott mot tolv barn, som skett både fysiskt och via nätet. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Blekingemamman som filmat sexuella övergrepp på sina barn riskerar sex års fängelse. 

Kvinnan tros vara en nyckelperson i ett större pedofilnätverk. 

I maj väcktes åtal mot sex personer, både män och kvinnor. De misstänks ha varit inblandade i ett pedofilnätverk och begått sexualbrott mot 12 barn. 

En av de åtalade är en flerbarnsmamma från Blekinge som misstänks ha filmat sina egna barn och sålt materialet på nätet. 

Flera av de åtalade är kvinnor, vilket är ovanligt i sammanhanget. Åklagare Emelie Källfelt berättade för Kvällsposten i våras att materialet de funnit var omfattande och att det gällde sexualbrott som begåtts både fysiskt och via nätet. 

– Generellt är kvinnorna vad vi säger producenter, de har skapat materialet, filmer, foton och utfört övergrepp på barn som de haft tillgång till. Männen är konsumenter, de har beställt och tagit emot materialet, sade åklagaren Emelie Källfelt i maj.

Kan få sex års fängelse

Idag avslutades rättegången i Stockholms tingsrätt.

Mamman från Blekinge riskerar att få sex års fängelse för att ha producerat barnpornografiskt material. Hon var åtalad för många fall av sexuella övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering samt en våldtäkt mot barn, rapporterar SVT Blekinge. 

– För henne yrkade vi på sex års fängelse. Vi har tagit med i vår bedömning vad det är för typ av gärningar, att det handlar om barn och många brott under en lång tidsperiod, samt att de har dokumenterats och att barnen befunnit sig i en utsatt situation, säger Annika Wennerström, åklagare i ärendet, till SVT.

Även en tidigare F17-officer från Blekinge misstänks ha köpt de sexuella tjänsterna av kvinnan och han riskerar nu fyra års fängelse, rapporterar Sveriges Radio.  

Den 4 juli faller domen.