Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamma Nadias, 27, oro – efter larm om kidnappningsförsök

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
”Händelsen är polisanmäld och den observanta vårdnadshavaren har lämnat signalement till polisen”, skriver förskolan i ett mejl.

Vårdnadshavare på Sjöhästens förskola blev i förra veckan informerade om att en okänd man försökt hämta någon annans barn på förskolan.

Händelsen liknar flera andra fall i Malmö den senaste tiden. Det är oklart om det finns samband.

– Det är äckligt att det vistas sådana människor runt våra förskolor, säger Nadia Nilsson, 27, som har barn på förskolan.

Den 14 april fick föräldrar till barn på Sjöhästens förskola i Malmö ett mejl från förskoleledningen. Detta med anledning att en man ska ha försökt hämta ett barn på förskolan, ett barn som mannen inte har anknytning till. 

Nadia Nilsson har själv ett barn på förskolan och skrev ett inlägg i en Facebookgrupp för mammor i Malmö. Hon skrev det för att gör andra mammor uppmärksamma om det växande problemet, berättar hon.

”Snälla mammor ha koll om ni märker något skumt fråga hellre en gång för mycket än för lite”, skriver hon bland annat i inlägget.

Nadia Nilsson har barn på förskolan.
Foto: Privat

”Stor oro”

– Jag känner en stor oro, definitivt. Jag skrev för att jag ville höra om det var fler som stött på samma sak. Det är äckligt att det vistas sådana människor runt våra förskolor, säger Nadia Nilsson.

I ett mejl som skickades ut till vårdnadshavare skriver förskolan att de vidtagit åtgärder och att de har skärpt säkerhetsrutinerna.

”Händelsen är polisanmäld och den observanta vårdnadshavaren har lämnat signalement till polisen”, skriver förskolan i mejlet.

Växande problem

Kvällsposten har tidigare skrivit om liknande fall den senaste tiden där någon försökt hämta barn, från förskolor i Malmö, de inte har någon anknytning till. Vid tre tillfällen tidigare i år ska någon ha försökt kidnappa barn på Monbijouskolan i Malmö.

– Att barn är måltavla för fenomen och onda handlingar är utan tvekan bedrövligt. Våra uppfattningar är att händelserna har varit så otroligt klumpigt utförda om det skulle vara så att det var på allvar att ta ett barn. Det har varit lätt för personalen att genomskåda, sa Sussi Sundblad, rektor på Monbijouskolan, till Aftonbladet

Det är i nuläget oklart om det finns något samband mellan händelserna på Monbijouskolan och Sjöhästens förskola.


TV: Här firar Anna 99-årsdagen med familjen

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!