Målvaktsikonen Jesper Larsson blir ny sportchef i IFK Kristianstad. Han är just nu assisterande tränare och målvaktstränare i klubben. Foto: Avdo Bilkanovic
Målvaktsikonen Jesper Larsson blir ny sportchef i IFK Kristianstad. Han är just nu assisterande tränare och målvaktstränare i klubben.  Foto: Avdo Bilkanovic

Målvaktsikon blir ny sportchef i Kristianstad

Publicerad

IFK Kristianstad har fått en sportchef.

Målvaktsikonen Jesper Larsson får ansvaret som tidigare legat på sportteamets Mats Samuelsson. Larsson tillträder officiellt den 1 mars men tar över helt och hållet från och med sommaren.

– Det är jättespännande men det är ett hästjobb att se till så att vi har en slagkraftig trupp, säger han till Kvällsposten.

Mats Samuelsson, vice ordförande i IFK:s styrelse kvarstår som strategiskt ansvarig för A-truppen och den sportsliga verksamheten i styrelsen, skriver IFK Kristianstad på sin hemsida.

Jesper Larsson kommer stegvis att gå in i rollen som sportchef, tills vidare förblir han assisterande tränare och målvaktstränare för A-laget.

– Det var ett tag sedan jag fick frågan men det är många bitar som ska falla på plats. Jag har ett civilt jobb vid sidan av, säger Larsson.

Vad är dina största utmaningar som ny sportchef i vår?

– Att säkerställa kvalitén under de kommande åren. Inte bara kortsiktigt utan också långsiktigt. Vi har många ungdomar i träning i vår förening som inte är mogna för A-lagsspel, det måste vi se över. Hur vi ska lösa den biten framöver, säger han.

Känner du av pressen att leverera?

– När man håller på med elitidrott lever man med press, det är vardag. Och med framgång så växer kraven och det måste jag leva med.

42-årige Jesper Larsson är en ikon i föreningen, född i Kristianstad och representerat föreningen i två omgångar. Den före detta stormålvakten har även spelat i fyra olika tyska klubbar, Drott och H43 Lund. Larsson har även 19 landskamper på sitt cv.

Har ingångar och kontaktnät

Enligt IFK:s hemsida tillträder Larsson som sportchef den första mars men till en början går han under ledning av vice ordförande Mats Samuelsson. Enligt Samuelsson kommer Jesper Larsson att bidra med en större professionalism i föreningen.

– En stor del av jobbet är att leta spelare och han har ingångar och kontaktnät, säger Samuelsson.

Då är målet att IFK Kristianstad ska etablera sig i Europa.

– Vi vill etablera oss som nordisk toppklubb. Det är inspirerande att ta upp kampen med andra nordiska klubbar, fortsätter Mats Samuelsson.

Vice ordförande som Jesper Larsson var nöjda med äventyret i Champions League och IFK:s nya sportchef njuter av utmaningen mot de allra bästa.

– Vi tog ett stort kliv i och med Champions League där jag tyckte att vi gjorde det bra. Nu vill vi fortsätta att växa.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger
Johan J Åkesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag