Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmötjej knep drömroll

Dansk stjärna. Teresia Bokor, 26 år och blivande operastjärna. Starten sker i vinter i Köpenhamn - då hon musikaldebuterar! Foto: Kroon Peter
Danmark har man gissat på den ena kända skådespelerskan efter den andra....vem skulle få drömrollen som Christine mot Fantomen i vinterns stora musikal "Phantom of the Opera"?
Här är svaret: Den (hittills!) okända Malmö-tjejen Teresia Bokor!
I november tar hon examen på Operaakademien i Köpenhamn. Samma vecka (!) börjar repetitionerna på "Fantomen" - det Ny Teaters 100-årsjuibileum.
- Och jag som inte hade en tanke på musikal, utbrister den blivande lilla (1.56 cm) operastjärnan. Men så ringde de från teatern och undrade om jag ville provsjunga för "Fantomen" och eftersom musiken ligger så nära opera så gjorde jag det. Sedan ringde teaterchefen Niels-Bo Valbro och sa att jag fått rollen. Kul, sa jag.
Nervöst?
- Möjligen hur jag ska hinna med elva kostymbyten och så dansen. Jag har inte dansat på ett bra tag, men å andra sidan har jag tre års erfarenhet av Vetlandarevyn och där fick man minsann dansa.
Teresia Bokor... det låter inte riktigt svenskt?
- Det är det inte heller. Pappa är från Ungern, men är tandläkare i Vetlanda nu, och mamma är omskolad till diakonissa olch spelar orgel. Själv kommer jag från Varberg, men är uppvuxen i Vetlanda. Flyttade till Malmö 2002, men bodde i Köpenhamn 2007. Nu bor vi i Malmö igen även om vi tillbringar en hel del tid i Ljunghusen nu på sommaren.
Vi?
- Ja, min pojkvän Christoffer Nobin och jag. Han är en blivande stjärndirigent. Det är han som arrangerar Nalle-konserterna och en hel del annat åt Malmö Symfoniorkester.
Drömroller för dig?
- Rosina i "Barberaren i Sevilla", Norina i "Don Pasquale" och Blonchen i "Enleveringen ur Seraljen".
Drömmålet?
- Att få studera vidare. I New York!
Så Melodifestivalen är inget för dig?
- Åren 1990- 2005 spelade jag in alla melodifestivaler på video och jag kunde nästan alla låtarna utantill. Men sedan tycker jag Meloifestivalen bara har blivit sämre och sämre - så ingen schlagerfestival för mej, tack!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!