Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmötjej klar för dansk mello-final

På lördag är det final i den danska mellon. I startgropen hittar vi Malmötjejen Claudia Campagnol, 34. Hon är jazzsångerskan som bytte spår. Från jazzbarer runtom i europa till att nu stå i final i den danska melodifestivalen. 

– Jag har varit igenom många saker både personligt och i mitt professionella liv som gör att jag nu vill pröva nya saker. 

Musiken har alltid varit i fokus under Claudias 34-åriga liv. Med både en mamma och pappa som verksamma professionella musiker, var det en självklarhet att även hon skulle gå samma väg. Första framträdandet skedde redan vid 11 års ålder och under högstadiet gjorde hon sina första spelningar utomlands.

Malmötjejen Claudia Campagnol är i final i danska melodifestivalen
Foto: Giant Sheep Music / Giant Sheep Music
Claudia Campanol ska framföra sin låt ”Abracadabra”
Foto: Giant Sheep Music / Giant Sheep Music

– När jag var 14 och gick i 8:an fick jag mina första gig i Danmark. Då sa jag till skolan att jag inte kommer närvara de närmsta veckorna för att jag ska spela utomlands. Jag sov på dagen och spelade om nätterna och tjänade skitbra. 

Mello-artist av en slump

Även om Claudia inte vill vara bunden till en viss genre, har jazzen alltid varit det som inspirerat henne och det hon turnerat med. Därför kom det som en chock när hennes manager en dag ringde och frågade om hon ville ställa upp i den danska motsvarigheten till Melodifestivalen.

– Mitt management träffade låtskrivaren Emil Lei på en galafest. Då hade han sagt att han hade denna fantastiska låten, men ännu ingen sångerska. 

Claudias management föreslog att hon skulle passa perfekt för låten. Emil Lei höll med, trots att han mer sett Claudia som en jazzsångerska. 

”Totalt förälskad i låten”

– De ringde och sa att vi har gjort en deal, som vi hoppas du är okej med. När jag sedan fick lyssna på låten, blev jag totalt förälskad i den och kände direkt att det är något jag måste ställa upp på.

På lördag kommer Claudia Campanol framföra sin låt ”Abracadabra” i dansk tv. Finalen kommer att hållas i en tv-studio i Köpenhamn och det kommer att vara en liveorkester i stället för förinspelad musik. Men att hitta motivation, utan någon publik är inget problem för Claudia.

– Jag får precis samma pirr i magen bara av vetskapen att det är folk där ute som tittar på mitt framträdande. Det är något som bara tänder i mig. Men det finns fortfarande en stor saknad och jag kan knappt vänta efter att få spela inför publik igen.

TV: ”Abracadabra - Claudia Campagnol”

https://www.youtube.com/watch?v=_RLdlQYzKmA&feature=emb_logo

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!