Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmös komiker prisas – de är roligast i landet

Petrina Solange blev utsedd till årets kvinnliga komiker. Foto: IZABELLE NORDFJELL / IZABELLE NORDFJELL EXPRESSEN

Är Malmö Sveriges roligaste stad? 

Det blev dubbelvinst för staden när Svenska Standupgalan arrangerades på torsdagskvällen. 

- Humorscenen i Malmö är större än någonsin, säger Petrina Solange, som vann kategorin ”Årets Kvinnliga Komiker”. 

Det blev succé för Malmö när Svenska Standupgalan gick av stapeln i Stockholm på torsdagskvällen. Galan arrangerades för 15:e året i rad på humorklubben Oslipat i Stockholm. 

Petrina Solange, som är uppvuxen i Degeberga utanför Kristianstad, vann pris för ”Bästa kvinnliga komiker” 

- Det känns jätteroligt så klart, säger Petrina Solange. 

Petrina Solange har fått utmärkelsen en gång tidigare, år 2015, och blev dessutom ”Årets nykomling” på samma gala 2013. Trots känns det lika roligt den här gången, säger hon. 

- Glädjen avtar ju inte för att man vinner flera gånger, däremot är det ingen idé att vältra sig i det. Man blir glad, men sedan jobbar man vidare. 

Petrina Solange var inte på plats på galan, men hade ombetts spela in ett tacktal på förhand. 

- Så jag hade väl en liten föraning om att jag skulle vinna, säger hon och skrattar lite. 

Petrina Solange har mycket på gång 

Petrina Solange har mycket för sig just nu. Till vardags driver hon, tillsammans med ett gäng andra komiker, ståupp-klubben Under Jord i Malmö, hon har tre olika podcasts, ”MÅNDAG”, ”Jorden går under” samt nystartade ”Spelsekten”, vars första avsnitt släppte i torsdags. Dessutom sidekickar hon Farah Abadi i ”Farah i P3” två gånger i veckan, samt åker runt i landet och gör standup. 

- Visst jobbar jag mycket, men det är ju jag själv som har tagit på mig det för att jag tycker att det är så roligt, säger Petrina.  

 

Jonatan Unge blev årets manliga komiker. Foto: Ann Jonasson

Humorscenen i Malmö större än någonsin

Men Petrina Solange var inte den enda Malmöbon bland vinnarna. ”Årets Manliga Komiker” gick nämligen till en annan – Jonatan Unge, känd från bland annat ”Släng dig i brunnen” på SVT och podcasterna ”Della Sport” och nyligen nedlagda ”Lilla Drevet”. Jonatan Unge sommarpratade även i ”Sommar i P1” förra året. 

Humorscenen i Malmö har blomstrat de senaste året, något Petrina Solange tror beror mycket på komikernas egna engagemang. 

- Vår styrka här i Malmö är att det finns så mycket bra och roliga komiker här, som tar initiativ till ståupp-klubbar och liknande. Humorscenen i Malmö är större än någonsin just nu, säger Petrina Solange.