Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmös gamla fängelse kan bli nya lägenheter

Den gamla anstalten vid Kirseberg i Malmö står tom – men kan bli nya bostäder.Foto: CHRISTER WAHLGREN
Det var trångt för de intagna förr om åren.Foto: LASSE SVENSSON

Gamla Kirsebergsanstalten i Malmö kan göras om till bostäder. Bakom planerna står kommunala bostadsbolaget MKB, som vill bygga bostäder, kontor, förskola och butiker, enligt ett pressutskick från Malmö stad.

Nu har stadsbyggnadsnämnden gett grönt ljus åt att ta fram en detaljplan över området, och det kan bli uppemot 250 bostäder i området.

Fängelset, som stängdes 2015, är över 100 år gammalt. Byggnaden har enligt kommunen ett kulturhistoriskt värde – med sin direktörsvilla och parkliknande trädgårdsmiljöer – som ska tas tillvara vid en ombyggnad.

”Det här är en unik möjlighet till ett mycket speciellt boende och jag är glad att det nu har tagits ytterligare steg för att göra det här möjligt. Omvandlingen är också en möjlighet till fler hyresrätter i centrala Malmö, vilket det alltid finns ett behov av”, säger Sofia Hedén (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande, i pressmeddelandet.