En rektor på en skola i Malmö har erkänt att han köpt sex – men får jobba kvar på skolan. Foto: SHUTTERSTOCKEn rektor på en skola i Malmö har erkänt att han köpt sex – men får jobba kvar på skolan. Foto: SHUTTERSTOCK
En rektor på en skola i Malmö har erkänt att han köpt sex – men får jobba kvar på skolan. Foto: SHUTTERSTOCK
Mannen ska ha swishat 3 000 kronor för sexköpet. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURESMannen ska ha swishat 3 000 kronor för sexköpet. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Mannen ska ha swishat 3 000 kronor för sexköpet. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Malmörektor fast i prostitutionshärva

Publicerad

En skolrektor i Malmö swishade 3 000 kronor för att köpa sex.

Han tog emot kvinnan hemma i sin bostad.

Mannen som erkänt brottet jobbar för närvarande vidare på sin skola, skriver Sydsvenskan.

Kvällsposten har tidigare berättat om den uppmärksammade människohandelshärvan där en kvinna tagit hjälp av vodoo-metoder för att lura andra kvinnor till att sälja sina kroppar.

Kvinna åtalades under tisdagen för människohandel och grovt koppleri, samtidigt som en man åtalas misstänkt för människohandel.

Nu kommer nästa kapitel i härvan.

Sa att pengarna var till Playstation

Rektorn på en Malmöskola swishade 3 000 kronor från sin jobbtelefon för att köpa sex. Kvinnan som mottog beloppet visade sig vara samma kvinna som är misstänkt offer för den ovan nämnda människohandeln, och rektorn är en av sexköparna som fastnat i polisutredningen.

I det första polisförhöret menade rektorn att han betalat för ett Playstation 3 som han köpt till sina barn. Men i ett senare förhör, där rektorn också fått besked om att han pekats ut vid en fotokonfrontation, erkände han sedan.

– Jag har befunnit mig i en livskris, har separerat och haft andra privata svårigheter. Det här är fruktansvärt, det är jättejobbigt att prata om, säger rektorn till Sydsvenskan.

För tidningen berättar han också att han initialt inte varit medveten om att kvinnan varit utsatt för människohandel, utan att han blivit medveten om detta under utredningens lopp.

Sydsvenskan: Vet din arbetsgivare om att du köpt sex?

– Jag har inte informerat dem, men jag tänker göra det, säger rektorn och säger att det är upp till hans arbetsgivare om han kan jobba vidare i sin nuvarande position.

Under onsdagskvällen rapporterade P4 Malmöhus att skolan inlett en internutredning.

Enligt Sydsvenskan är rektorn inte den ende "av hög position" som åkt dit i människohandelshärvan. En hög chef på ett bolag som ofta anlitas av Malmö stad ska också vara åtalad. Också han erkänner att han betalat för sex med kvinnan, i hans fall ska det röra sig om 1 000 kronor. Han menar docka att han dragit sig ur i sista sekund.

Både rektorn och chefen har godtagit att betala strafförelägganden, detta innebär att man erkänner brott men inte ställs inför rätta samtidigt som man också slipper få sitt namn offentliggjort i domstol.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag