Malmöpolisen fruktar gängkrig i Rosengård

ROSENGÅRD. En automatkarbin och ett halvautomatiskt hagelgevär fastnade av en tillfällighet i polisens tillslag mot annan vapenhantering.

Nu varnar polisen för att det kan vara ett tecken på en växande gängkonflikt i staden, enligt Sydsvenskan.

Flera män med gängkoppling greps i går av personal från närpolisområdet Öster, skriver Sydsvenskan.

Poliserna var egentligen ute efter att få bort ett antal pistoler från den svarta marknaden men snubblade över mer än så.

Efter bland annat tips gjordes husrannsakan hemma hos en kriminellt obelastad man i 30-årsåldern. I lägenheten fanns också två väl kända kriminella tillsammans med fem automatpistoler.

Misstänkt för mord

Polisen var där i precis rätt läge för i samma veva som männen i lägenheten greps dök det upp en 35-årig man som är väl förankrad i den grova organiserade brottsligheten i Malmö-området.

Han har tidigare knutits till det som kallas K-falangen i Malmös gängkonflikter och mannen har också varit misstänkt för inblandning i mordet vid en kebabkiosk på Lönngatan 2011.

I konflikt med flera grupper

35-åringen ligger nu enligt polisens spaningsuppgifter i konflikt med flera andra grupperingar i Malmö.

Det kan ligga bakom flera skottlossningar med skadeskjutning på senare tid i staden, bland annat på Delsjögatan för någon vecka sedan.

Mot den bakgrunden undersökte poliserna 35-åringens fordon. I bilen fanns en Kalasjnikov samt ett pumphagelgevär.

Det framgår inte av Sydsvenskans uppgifter om vapnen var skarpladdade vid tillfället. Men bara innehavet räcker för misstanken grovt vapenbrott.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!