Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmökrog riskerar böter efter trängselkontroll

Foto: FRITZ SCHIBLI

En krog på köpcentret Mobilia riskerar böter efter att ha fått anmärkningar på nytt i samband med Miljöförvaltningens trängselkontroller under den gångna veckan.  

Däremot har Emporias foodcourt vidtagit en rad åtgärder för att minska trängseln.  

Miljöförvaltningens trängselkontroller i Malmö fortsätter. 

Cirka 700 kontroller har genomförts av miljöförvaltningens anställda. För ett 70-tal verksamheter har kontrollen resulterat i en anmärkning.

Syftet är att försäkra att besökare på caféer och restauranger håller de avstånd som stipulerats i Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Under den gångna veckan kontrollerades ytterligare 49 verksamheter, varav tre fick avvikelser. 

En krog på hade anmärkning sedan tidigare utan att åtgärder vidtagits vilket betyder att Miljöförvaltningen kommer gå vidare med beslut om föreläggande. 

– Vi kommer göra en lista på en rad villkor, som de måste uppfylla. Sedan har vi inte tagit ställning till om vi kommer förena det med böter, säger David Lindsjö på Miljöförvaltningen. 

I dagsläget riskerar krogen inte att stängas. 

De övriga två krogarna som fått avvikelser kommer att kontrolleras igen framöver. 

Nyligen fick Emporias foodcourt en anmärkning. 

– De har försökt avgränsa och stänga av enskilda bord, men det hjälper inte när borden står kvar. Är det mycket folk i rörelse sätter sig folk där ändå, berättade Miljöförvaltningens David Lindsjö till Sydsvenskan i samband med att kontrollen gjordes.

Sedan dess har man vidtagit åtgärder, man har bland annat placerat foodcourtens bord och stolar glesare och placerat ut en vakt som håller koll på att gästerna håller ett avstånd som överensstämmer med rekommendationerna.


MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!