Malmöklubben först i landet med covid–pass

Arkivbild.
Foto: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Malmöklubben Plan B blir nästa fredag den första klubben i Sverige att införa covid-pass. Men alla regler kommer fortsätta att följas menar de.  

– Det finns säkert folk som kommer att reagera negativt, men jag är inte rädd för det, säger ägaren Carlo Emme till Sydsvenskan.  

Efter klockan 21 på fredagar och lördagar kommer klubben att kontrollera de som vill komma in. Det som krävs är antingen ett vaccin–pass eller antikroppsbevis eller negativt test de senaste 48 timmarna, menar Carlo Emme. 

– För att vi är så trötta på hur den här pandemin har drabbat oss och branschen. Nu är det dags att hitta lösningar som tar oss framåt. Vi gör inte detta för att vi ska kunna släppa in fler eller något sådant, utan vi tänker följa restriktionerna precis som tidigare. Men vi vill gå före och få detta på plats så att vi är redo när regeringen väl fattar beslutet om covid-pass. Plus att vi vill att våra gäster ska känna sig säkra när de är här, säger han till Sydsvenskan. 

Kommer fortsätta följa restriktioner

Carlo Emme har tittat på hur andra länder har gjort för att kunna släppa in fler personer till större arrangemang. Till exempel pekar han på Österrike, Tyskland och Italien. 

Bara för att de inför covid-pass ska inte resterande restriktioner glömmas bort, menar han.

Malmö stad ser inte heller några problem med det – så länge alla regler är desamma. 

– Skulle det resultera i att de börjar tillåta dans eller stående servering är det inte okej, men om det fungerar som ett komplement till nuvarande restriktioner kan jag inte se några bekymmer. Jag kan inte heller se att det finns någon diskrimineringsgrund eftersom det då ska handla om kön, etnicitet, sexuell läggning, religion, ålder, funktionsnedsättning eller könsöverskridande identitet. Det finns ju uteställen som har slipskrav och det kanske går att jämföra med det, säger Arvid Nordland, enhetschef på miljöförvaltningen i Malmö.

TV: Så många smittades av corona under Eurovision

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!