Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmöfestivalen ställs in – kommer tillbaka 2022

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Det blir ingen Malmöfestival i år heller. Liksom 2020 ställs festivalen in med hänvisning till den rådande pandemin.

Det meddelade Malmö stad i ett pressmeddelande på måndagen.

Nu hoppas arrangörerna på att komma tillbaka 2022.

Meddelandet kom vid 14-tiden på måndagen att Malmö stad har beslutat att ställa in Malmöfestivalen även i år

Festivalen ställs in igen – liksom förra året. Planerna på en pandemianpassad festival gick i stöpet.
Foto: SANNA DOLCK / KVP
”Vi ser fram emot sommaren 2022 och hoppas att världen då har hunnit andas ut och samlat sig”, säger Andreas Schönström (S).
Foto: PRESSBILD

Festivalarrangörerna har under våren arbetat med ett upplägg för en coronaanpassad festival. Evenemangsområdet skulle ha flyttats till Slottsparken, Kungsparken och Mölleplatsen för att kunna skapa ett anpassat deltagande för alla besökare.

Men pandemin, med hög smittspridning och stor belastning på sjukvården, kommer i vägen för de tankarna. Malmöfestivalen 2021 ställs in och arrangörerna siktar på nästa år.

Siktar redan på 2022

– Vi ser fram emot sommaren 2022 och hoppas att världen då har hunnit andas ut och samlat sig, säger Andreas Schönström (S), tekniska nämndens ordförande, i pressmeddelandet

– Då kommer Malmöfestivalen att bli den fantastiska mötesplats som vi är vana vid att den är. Då vill vi fira att vi kan träffas igen, tillsammans med alla Malmöbor och besökare.

Arrangörsgruppen siktar redan in sig på nästa år.

– Det är så klart tungt att behöva ställa in i år igen, men vi måste ha respekt för det rådande läget, säger David Östberg, en av tre projektledare för Malmöfestivalen.

– Malmöfestivalen handlar om att mötas, att tillsammans under flera dagar uppleva musik, mat och kultur. Jag tror att 2022 blir ett fantastiskt år för detta.TV: Sötchocken: 14 nya hjortkalvar – var utrotade i vilt tillstånd

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!