JUMP har sin hoppborg på Lilla Nygatan, bredvid Axels tivoli. Foto: Nellie ErberthJUMP har sin hoppborg på Lilla Nygatan, bredvid Axels tivoli. Foto: Nellie Erberth
JUMP har sin hoppborg på Lilla Nygatan, bredvid Axels tivoli.  Foto: Nellie Erberth
Klara Sjunnesson, 23, är platschef på JUMP och ansvarig för hoppborgen på Malmöfestivalen. Foto: Nellie ErberthKlara Sjunnesson, 23, är platschef på JUMP och ansvarig för hoppborgen på Malmöfestivalen. Foto: Nellie Erberth
Klara Sjunnesson, 23, är platschef på JUMP och ansvarig för hoppborgen på Malmöfestivalen. Foto: Nellie Erberth
Eli, 8, vill utforska mer av Malmöfestivalen innan han bestämmer sig för en favorit. Foto: Nellie ErberthEli, 8, vill utforska mer av Malmöfestivalen innan han bestämmer sig för en favorit. Foto: Nellie Erberth
Eli, 8, vill utforska mer av Malmöfestivalen innan han bestämmer sig för en favorit. Foto: Nellie Erberth
Familjen Ritzing bestående av föräldrarna Fredrik och Malin, med barnen Ellen, 11, och Theo, 8. Foto: Nellie ErberthFamiljen Ritzing bestående av föräldrarna Fredrik och Malin, med barnen Ellen, 11, och Theo, 8. Foto: Nellie Erberth
Familjen Ritzing bestående av föräldrarna Fredrik och Malin, med barnen Ellen, 11, och Theo, 8. Foto: Nellie Erberth
Albin Holmdahl, 20, från Trelleborg är gymnast och tycker Malmöfestivalen är ett roligt ställe att hänga med sina kompisar på. Foto: Nellie ErberthAlbin Holmdahl, 20, från Trelleborg är gymnast och tycker Malmöfestivalen är ett roligt ställe att hänga med sina kompisar på. Foto: Nellie Erberth
Albin Holmdahl, 20, från Trelleborg är gymnast och tycker Malmöfestivalen är ett roligt ställe att hänga med sina kompisar på. Foto: Nellie Erberth

Malmöfestivalen – kalas för alla barn

Publicerad

Årets Malmöfestival drog i gång på fredagen, och som vanligt är det full fest på Malmös gator.
På festivalområdet trängs barnfamiljer med mattält, karuseller och doften av brända mandlar. 

– Jag har inte hunnit se allt än, det finns så mycket, säger festivalbesökaren Eli, 8 och ett halvt, med munnen full av glass.

Precis som Eli har familjen Ritzing har tagit sig in till festivalen för första gången på flera år, trots det regniga vädret. 

Festivalen är inte bara en stor vuxenfest – utan minst lika roligt för barnen. 

Theo, 8, och Ellen, 11, tycker det är jätteroligt att vara tillbaka, och hittills har de hunnit äta middag, både langos, halloumiburgare och fish n´ chips. 

Theo berättar att hamburgaren var godast - den var "skitgod", och han konstaterar att den nog var det bästa under dagen. 

– Sen ska vi hoppa i hoppborgen också, jag har varit på JUMP innan och nu är de här, berättar Theo. 

Malmöfestivalen – för barn

På Lilla Nygatan ligger Axels tivoli, och nytt för i år, även en stor hoppborg. 

Det är JUMP som står bakom konstellationen och den lockar köer av barn som är hoppsugna. Klara Sjunnesson är platschef på JUMP och berättar att de vill låta barnen hoppa av sig och ha roligt.

– JUMP är en stor trampolinpark ute i Jägersro där man kan hoppa och göra massor av olika roliga aktiviteter, och nu gör vi helt enkelt reklam för den och låter barnen testa på att hoppa här på Malmöfestivalen, säger Klara Sjunnesson.

"Vi har haft massor av glada barn som hoppat av sig"

Alla barn upp till 13 år får lov att hoppa i borgen, och i parken ute i Jägersro är alla välkomna. De har även en tävling där man kan vinna fribiljetter till parken, så att man kan få komma och hoppa gratis. 

Klara Sjunnesson:

– Barnen är vår stora målgrupp, vi riktar oss till familjer och barn. Hittills har det gått jättebra, vi har haft massor av glada barn som har hoppat av sig!

Nellie Erberth
Nellie Erberth

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag