Malmö universitet fortsätter med distansundervisning

Senaste nyheterna med Expressen TV.
Malmö universitet (arkivbild).
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Undervisningen vid Malmö universitet kommer att fortsätta hållas till största del på distans i vår.

– Folkhälsomyndigheten bedömer att smittspridningen kommer att kvarstå under längre tid. Nu behöver vi hitta en långsiktig lösning för undervisningen som också värnar studenternas psykosociala arbetsmiljö, säger prorektor Per Hillbur, i ett pressmeddelande.

Men fler undantag kommer nu kunna göras.

Sedan mars har Malmö universitet hållit den allra största delen av undervisningen på distans på grund av coronaviruset. Nu har rektorn tagit beslut för vårterminen som grundar sig på Folkhälsomyndighetens bedömning om att smittspridningen väntas fortsätta en längre tid.

– Vi hoppades kunna öppna upp, men det är omöjligt att kommunicera ett sådant budskap i dessa dagar, säger Per Hillbur, till Sydsvenskan.

Precis som tidigare kommer det göras undantag för moment som kräver fysisk närvaro och kan göras på ett säkert sätt. Men enligt beslutet kommer fler undantag att kunna göras, bland annat för att stärka rättssäkerheten, skriver Sydsvenskan.

– Vi kommer att ha något fler salstentor. Det är viktigt för rättssäkerheten, säger Per Hillbur, till tidningen.

Malmö universitet inför fler undantag

Dessutom kommer studenter med enbart digital undervisning får möjlighet att någon gång under terminen få möjlighet att träffas på campus, så länge det kan ske med lämplig distans till varandra.

­– Vi vill gärna erbjuda möjligheten att träffas fysiskt vid något tillfälle. Samtidigt behöver vi hjälpas åt för att förhindra smittspridning. Alla, både studenter och medarbetare, har ett stort individuellt ansvar att fortsätta följa universitetets anvisningar och myndigheternas rekommendationer, säger Per Hillbur, i pressmeddelandet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!