VInnaren. Det är tack vare Loreen och hennes seger i Eurovision som Malmö har chansen att ta hem evenemanget nästa år.
VInnaren. Det är tack vare Loreen och hennes seger i Eurovision som Malmö har chansen att ta hem evenemanget nästa år.

"Malmö lämpligast för Schlager-EM nästa år"

Publicerad

Malmö. Kommunalrådet och byggherren är rörande överens: Malmö är den lämpligaste platsen för schlager-EM nästa år.

- Vi har den bästa arenan, säger Ilmar Reepalu.

- Vi jobbar redan för fullt på att få hit evenemanget, säger Percy Nilsson.

Redan när Loreen seglade upp som en av favoriterna började Malmö arena lägga upp strategin.

- Vi försöker alltid vara ute i god tid och har redan lagt ner en hel del arbete, säger ägaren Percy Nilsson.

Exakt hur det arbetet går till vill han inte avslöja.

- Men det handlar naturligtvis om att på olika sätt visa vilka fördelar det finns med att välja Malmö.

Vilka finns det?

- Framför allt vår infrastruktur som är enorm. Det är lätt att ta sig till den fantastiska flygplatsen Kastrup från hela Europa. Och skulle hotellrummen ta slut i Malmö, så finns det alltid i Köpenhamn.

- Dessutom har vi Europas bästa och modernaste arena och vi har bevisligen gjort bra ifrån oss när vi arrangerat deltävlingarna i Melodifestivalen.

Han är medveten om att konkurrensen är hård, framför från Stockholm.

SVT har ett första möte i frågan i dag.

- Just nu vet vi inte om det blir Stockholm, Göteborg eller Malmö, vi har flera bra alternativ som vi nu ska gå igenom, säger SVT:s vd Eva Hamilton till KvP:s reporter Sofia Persson.

- Jag förväntar mig att de kommer att vända sig till de tre storstäderna med någon form av kravlista, säger Malmö Arenas vd Karin Mårtensson. Det känns som om vi har precis lika goda förutsättningar som de andra att klara kraven.

Kommunalrådet Ilmar Reepalu (S) är övertygad om att Malmö har goda chanser.

- Förutom att Malmö är en fantastisk stad så har vi den bästa arenan.

Kommunen och Malmö arena har en gemensam och väl inarbetad lobbyorganisation som nu kommer att göra allt för att ta hem det här.

Vad kommer ni att locka med?

- Den informationen ska vi inte bjuda våra motståndare på.

Enligt Ilmar Reepalu har Malmö ett litet försprång i kampen om evenemanget.

- Scandinavium är för liten och gammaldags och Friends Arena i Solna är inte prövad. Jag tror dessutom att de vill en inomhusarena med möjligheter att hänga upp tung utrustning i taket.

LäS MER

Anders Bengtsson
Anders Bengtsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag