Malmö, ett mat-Mecka enligt National Geographic. Foto: TOMAS LEPRINCEMalmö, ett mat-Mecka enligt National Geographic. Foto: TOMAS LEPRINCE
Malmö, ett mat-Mecka enligt National Geographic. Foto: TOMAS LEPRINCE
Malmö, ett mat-Mecka enligt National Geographic. Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDTMalmö, ett mat-Mecka enligt National Geographic. Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Malmö, ett mat-Mecka enligt National Geographic. Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Malmö hyllas – är med i toppen på heta listan

Publicerad

Malmö prisas som ett av världens hetaste resmål 2018 av National Geographic.

Staden hyllas av tidsskriften som ett "FN för mat".

Det är på National Geographics lista över 21 heta resmål som Malmö hamnar på plats nummer åtta.

Tidsskriften berättar om staden som hem till över 180 olika nationaliteter och över 450 restauranger och det är just den levande krogscenen med brett utbud mellan lyx- och snabbmat som gör Malmö till ett av världens just nu hetaste resmål.

Matälskare besöker Malmö

Åttondeplacerade Malmö hamnar strax efter storstäder som australiensiska Sydney och mexikanska Oaxaca.

”Matälskare lockas till Malmö för att smaka på det globala smörgåsbord som erbjuder allt från avancerad nordisk matlagningskonst till gatumaten framför andra: falafel”, skriver National Geographic.

Tidsskriftens lista toppas av etiopiska Harar följt av Jujuy-provinsen i Argentina och Georgiens huvudstad Tbilisi. Malmö är det enda nordiska resmålet på listan.

Här är topp 10 på National Geographics lista

1. Harar, Etiopien

2. Jujuy-provincen, Argentina

3. Tbilisi, Georgien

4. Sydney, Australien

5. Oaxaca, Mexiko 

6. Wien, Österrike

7. North Shore, Oahu, Hawaii

8. Malmö, Sverige

9. Jordaniens vandringsleder 

10. Dublin, Irland

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag