Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malin Åkerman: "Jag har aldrig varit så här glad"

Malin Åkerman är i Sverige tillsammans med sonen Sebastian, 3. Pojkvännen Jack Donnelly var med på semstern, men tvingades lämna tidigt på grund av jobb i England.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Malin Åkerman är nöjd med livet: "Jag har nog aldrig varit så här glad".
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Vera Velour invigde en butik i Skanör – och Malin Åkermann fanns på plats vid cocktail-partyt.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Malin Åkerman tillsammans med sin syster Jennifer Åkerman.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

Hollywood-stjärnan Malin Åkerman sommarsemestrar i Sverige.

För Kvällsposten berätta hon om pojkvännen Jack Donnelly, livet med Sebastian, 3, och vänskapen med Damian Lewis. 

– Jag har nog aldrig varit så glad som jag är nu, säger Malin Åkerman till Kvällsposten.

I det sommarljumma Skanör är Hollywood-stärnan Malin Åkerman tillbaka på svensk mark. Hon minglar utanför invigningen av Vela Velour i Skanör. 

Efter två veckor på Gotland hos mamma tillsammans med sonen och nya pojkvännen Jack Donnelly hälsar hon på sin pappa på orten utanför Malmö. 

– Det är första sommaren som på länge som jag är ledig, så jag har sommarledigt med min son. Jag tänkte att det skulle vara kul om han fick en svensk sommar i år, och så blev det, säger Malin Åkerman, och tittar på sonen Sebastian Zincone.

Malin Åkerman om kärleken Jack Donnelly

Sonen har hon tillsammans med ex-maken Roberto Zincone, som hon skilde sig från 2013. 

Sedan dess har hon varit singel, fram till att det plötsligt tidigare under året började spekuleras om att Malin Åkerman hade ett förhållande skådespelaren Jack Donnelly. 

Först i juni – på röda mattan på den franska filmfestivalen Golden Nymph i Mone Carlo – visade hon upp sig med nya kärleken

– Det är jättespännande. Det är den första riktiga pojkvännen sedan min före detta. Vi får se vad som händer, men just nu är jag väldigt glad, säger Malin Åkerman och utvecklar: 

– Jag har nog aldrig varit så glad som jag är nu. Allting funkar bra just nu i livet, där kan man inte klaga. Kärleken, jobb, barn och familj. Alla mår bra, så "I'm a lucky girl".  

Malin Åkerman tillsammans med skådespelare Jack Donnelly.
Foto: TERENGHI/IPA/REX/SHUTTERSTOCK / TERENGHI/IPA/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES

Malin Åkermans relation med Damian Lewis

Svenskstjärnan pratar lite "svengelska", som hon beskriver det. 

Hon flyttade från Sverige som 2-åring och gör bara sporadiska besök. I Hollywood är det fullt upp där hon balanserar livet med Sebastian, serien Billions och Jack Donnelly. 

Till hösten drar inspelningen av den tredje säsongen av den populära serien i gång. 

– Det går jättebra. Den här serien är så lätt att spela eftersom vi spelar in 1-3 dagar  i veckan. Det är en så stor ensemble cast. Då har jag fyra dagar med Sebastian. Det är lite lättare med en tv-serie eftersom man har ett schema. Det är lite lättare än tre månader i ett annat land. Det är lättare med hans skola, att han får stanna kvar i samma skola i ett år.

Malin Åkerman semestrar med sonen Sebastian i Skanör.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

Malin Åkerman vill spela teater

I serien spelar hon bland annat mot storheter som Maggie Siff och Damian Lewis – som kanske är mest känd från Homeland och Band of Brothers. 

Malin Åkerman hyllar honom som en av de bästa hon spelat mot. 

– Det är underbart att spela mot honom. Han är supertrevlig och en fantastisk skådespelare. När man spelar mot någon som är så duktig blir man själv duktig för att det "rubs off on you". Man behöver bara reagera för att valen han gör är så himla bra, säger Malin Åkerman. 

– Jag har spelat med flera jätteduktiga, det kan man lugnt säga. Men han är den första brittiska som är theatre trained. Det är intressant och vi har pratat om teater. Det är jag väldigt intresserad av att göra någon gång. Han har rekommenderat några pjäser som jag ska läsa. 

Är det framtiden? Att spela teater? 

– Det skulle jag jättegärna vilja göra. Men du vet, med en sån här liten... man är där sex dagar i veckan på kvällar och då hade jag missat hans läggdags hela tiden. Så "in the future". Det känns väldigt läskigt, så då måste man väl prova på det.  

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!