Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Magnus byggde Skarsgårds Tarzan-kropp

Magnus Lygdbäck är Alvestakillen som alla pratar om. Det är nämligen han som har fixat Alexander Skarsgårds uppmärksammade Tarzankropp. Foto: Pingis Hadenius
Skarsgårds super-Tarzan-kropp. Foto: Jonathan Olley / WARNER BROS
Magnus Lygdbäck. Foto: Pingis Hadenius

Journalister över hela världen vill intervjua honom. Ja, Magnus Lygdbäck är Alvestakillen som alla pratar om.

Det är nämligen han som har fixat Alexander Skarsgårds uppmärksammade Tarzankropp.

Nu är han på väg till London för att arbeta med skådespelaren Ben Affleck.

– Det är väldigt mycket press och det är inte så att man bara kan åka dit och ha kul. Mycket hänger på mig, säger han till Smålandsposten.

I måndags var Magnus Lygdbäck på blixtvisit i Sverige för att närvara under premiären av den påkostade Hollywoodfilmen om djungelhjälten Tarzan. Han berättade då i TV4:s morgonsoffa att arbetet för att bygga upp skådespelaren Alexander Skarsgårds kropp tog fyra månader.

Det dagliga rekommenderade kaloriintaget för en man är 2 500, Alexander Skarsgård fick tvinga i sig 7 000 varje dag. Fokus låg på styrketräning men även skådespelarens smidighet tränades upp.

– Det var mycket rörelseträning. Tarzan är en man som växt upp i djungeln. Det behövs smidighet och funktionalitet, sade Magnus Lygdbäck i "Nyhetsmorgon".

Under filminspelningen fanns Magnus Lygdbäck vid Skarsgårds sida för att bistå med personlig träning och ett strikt kostschema.

Träna med Ben Affleck

Han är en flitigt anlitad personlig tränare som ofta samarbetar med världens största stjärnor däribland Britney Spears, Harry Styles och Avicii.

När Smålandsposten som ett av få svenska medier får sig en pratstund med den berömda Alvestasonen under måndagen berättar han om sitt späckade schema:

– Jag är bara i Sverige under måndagen och på tisdag flyger jag till London för att arbeta med skådespelaren Ben Affleck och hans senaste film.

Magnus Lygdbäck avslöjar att han kommer att ha ett träningspass med Hollywoodskådisen varje morgon och även ansvara för stjärnans kosthållning tillsammans med en kock.

Det kan tyckas som ett glamouröst jobb att få hänga med världskändisar men Magnus Lygdbäck menar att det också är ett hårt arbete och ett tungt ansvar som vilar på hans axlar.

– Det blir som vilket annat jobb som helst efter ett tag. Men visst är det kul. Man får träffa många kreativa människor som har lyckats och det är väldigt inspirerande, säger han till Smålandsposten.

En av dem han ska tillbringa väldigt mycket tid med framöver är Oscarbelönade skådespelerskan Alicia Vikander. I augusti ska han under tio dagar träna med Alicia Vikander i Kina och Japan inför hennes nya roll som tv-spelsfiguren Lara Croft i filmen "Tomb Raider". En roll som Angelina Jolie gjorde i de tidigare filmerna.

Magnus Lygdbäck kommer att arbeta heltid med Alicia Vikander under hela inspelningsperioden och följa med filmteamet världen över. Filmen har premiär 2018.

Gav upp fast jobb

Att det är just träning som blivit Magnus största passion bottnar i att hans familj alltid varit sportintresserad. Pappa var hockeytränare i Alvesta och yngre brodern arbetar i dag som fystränare för Växjö Lakers.

Magnus karriär som personlig tränare och kostrådgivare tog fart i Stockholm för sjutton år sen. Att basen det senaste decenniet varit Los Angeles i USA handlade om att förverkliga en dröm.

– Jag har alltid gjort det jag har velat. Jag bodde i Stockholm och hade fantastiska klienter. Jag hade ett väldigt bra liv i Sverige, men jag har aldrig haft problem att ge upp en fast inkomst och ett bra liv. Så jag och min fru flyttade till Los Angeles med två tomma händer.

Läs mer om Magnus Lygdbäcks arbete med Aleaxnder Skarsgårds Tarzankropp här.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!