Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Magnus blev vittne till skottdramat i Malmö

53-årige Magnus Reslow tänkte aldrig att det kunde sluta med skottlossning när han följde de två mäns bråk. – Det är otäckt att det grova våldet finns så nära oss, säger han.
Foto: Privat/Emma Karlsmark Elfstrand/

MALMÖ. Mannen med pistol hade precis skjutit sin bekant. Då fick han syn på personen som stod några meter bort och hade sett alltihop.

53-årige Magnus Reslow blev ögonvittne till skottlossningen i centrala Malmö på lördagen.

– Han pekade mot mig med pistolen och jag kände hur fruktansvärt rädd jag blev. Jag är nästan fortfarande skakig över händelsen, beskriver Magnus.

Kvarteren mellan Friisgatan och Möllevångstorget i Malmö blev i går ännu en gång platsen för ett blodigt drama.

Vid 13-tiden hörde folk i en fastighet vid Norra Skolgatan och Barkhemsgatan hur två män, både i 30-årsåldern, började bråka.

Magnus Reslow befann sig i kvarteret för att hjälpa en vän att flytta. Han la genast märke till de två männen, en kraftigare och en lite spensligare, när de närmade sig fastigheten varifrån flyttlasset skulle gå.

– Jag vet inte vad de grälade om, men de större av dem var ganska aggressiv, den andre verkade kolugn på något sätt, berättar Magnus.

När de bråkande gick in på gården till fastigheten fortsatte Magnus att hålla dem under uppsikt. Hans tanke var att ingripa om det skulle urarta på något sätt.

– Att det skulle finnas vapen med i bilden tänkte jag aldrig på. Och jag hade väl aldrig tänkt att gå in mellan dem rent fysiskt, bara försöka lugna ner situationen, säger han.

"Skriker av smärta"

Plötsligt får han se hur den mindre av männen tar upp en pistol. Och trycker av. Magnus fattar genast att den större mannen träffas i låret.

– Han faller ihop på gräsmattan och skriker av smärta, säger Magnus.

Samtidigt får pistolmannen syn på Magnus, som står nära en port.

– Han siktar aldrig på mig, men håller pistolen mot mig och jag blir alldeles skakig och rusar in i porten. Ett tag tror jag han ska följa efter mig, men han går bara i väg helt lugnt, som om ingenting har hänt, säger Magnus.

Han bedömer att det hinner gå bara tio-femton sekunder innan han ringer 112 där han förklarar situationen. En stund senare är polis och ambulans är på plats, först kommer en civil polisbil. Då har Magnus varit framme vid den skottskadade, som ligger kvar i gräset och blöder kraftigt.

– Han skriker åt mig att inte röra vid honom, men han får viss hjälp av några andra som sett vad som hänt, berättar Magnus Reslow.

Känner obehag

Under lördagseftermiddagen förhördes Magnus Reslow av polisen. Han har gett ett signalement på gärningsmannen - cirka 30 år, blond, liten till växten, tröja med luva och kakifärgade shorts.

När vi talas vid på kvällen känner han sig aningen lugnare. Men den händelsen finns ändå kvar som ett obehag.

– Jag har aldrig upplevt otäcka saker utomlands. Men det var första gången jag såg någon skjuta på en annan människa här i Sverige, säger han.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!