Peter Madsen misstänks för mordet på Kim Wall. Foto: IBLPeter Madsen misstänks för mordet på Kim Wall. Foto: IBL
Peter Madsen misstänks för mordet på Kim Wall.  Foto: IBL
Kim Wall dog i Peter Madsens ubåt. Foto: AFPKim Wall dog i Peter Madsens ubåt. Foto: AFP
Kim Wall dog i Peter Madsens ubåt.  Foto: AFP
Peter Madsen är en uppfinnare. Nu misstänks han för mord. Foto: TTPeter Madsen är en uppfinnare. Nu misstänks han för mord. Foto: TT
Peter Madsen är en uppfinnare. Nu misstänks han för mord. Foto: TT
Peter Madsens försvarare Betina Hald Engmark meddelar att Madsen går med på att omhäktas. Foto: TTPeter Madsens försvarare Betina Hald Engmark meddelar att Madsen går med på att omhäktas. Foto: TT
Peter Madsens försvarare Betina Hald Engmark meddelar att Madsen går med på att omhäktas.  Foto: TT

Madsen kvar i häktet efter nya beskedet

Publicerad
Uppdaterad

Peter Madsen är misstänkt för att ha dödat Kim Wall ombord på sin ubåt UC3 Nautilus.

Nu meddelar hans advokat att Madsen går med på omhäktning, rapporterar danska Ekstrabladet.

– Vi har denna gång valt att frivilligt gå med på en omhäktning i ytterligare en period, säger Peter Madsens advokat Betina Hald Engmark.

Häktningen för den mordmisstänkte dansken löper ut på onsdag. På tisdagen hade det därför varit dags för en ny häktningsförhandling. 

Men precis som när det var dags för omhäktning senast väljer Peter Madsen att gå med på att omhäktas, utan förhandling. 

Det meddelade hans advokat Betina Hald Engmark åklagarmyndigheten under tisdagen.

– Jag har meddelat att min klient är införstådd med frivillig förlängning, säger hon.

 

Köpenhamnspolisen meddelar via Twitter att det inte blirnågon häktningsförhandling under tisdagen. Enligt polisen finns ingen ny information att tillföra kring fallet.

https://twitter.com/KobenhavnPoliti/status/930354514363895808

Peter Madsen blev anhållen den 10 augusti misstänkt för dråp på den 30-åriga journalisten Kim Wall som ska ha rest ut med Madsen i hans ubåt UC3 Nautilus för att göra ett reportage. 21 augusti gjorde polisen det första fyndet av kvarlevor efter Kim Wall

Sedan dess har Madsen erkänt att han styckat och dumpat kroppen men han nekar till mord. Han har flera gången förändrat sin historia kring den svenska journalistens  död.

"Kommer inget nytt avgörande"

Peter Madsen kommer fortsatt att sitta häktad fram till 13 december. 

– När man är i en situation där det inte kommer fram något nytt avgörande, som kan tala för något annat så har vi i vart fall denna gång valt att frivilligt gå med på en omhäktning i ytterligare en period. När vi går in i december får vi se hur situationen är, säger Betina Hald Engmark.

I övrigt vill advokaten inte kommentera fallet utan säger till Ekstrabladet att saken ska avgöras i domstol, inte i media.

Åklagare Jakob Buch-Jepsen meddelar att han kommer att ta ställning om att väcka åtal mot Peter Madsen i december.

 

LÄS MER: Detta har hänt i fallet kring Kim Wall

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag