Madeleine Linnskogs dotter Tilde fick oförglömlig tröst av polismannen Anders Nordlund.Madeleine Linnskogs dotter Tilde fick oförglömlig tröst av polismannen Anders Nordlund.
Madeleine Linnskogs dotter Tilde fick oförglömlig tröst av polismannen Anders Nordlund.
I dag är Tilde 3 år. Häromdagen såg hennes mamma till att Anders Nordlund fick bilden när han tröstar Tilde. Foto: PrivatI dag är Tilde 3 år. Häromdagen såg hennes mamma till att Anders Nordlund fick bilden när han tröstar Tilde. Foto: Privat
I dag är Tilde 3 år. Häromdagen såg hennes mamma till att Anders Nordlund fick bilden när han tröstar Tilde. Foto: Privat

Madeleine: Polisen Anders är en hjälte

Publicerad

När Madeleine Linnskog blev stoppad i en trafikkontroll hade värmen fått dottern Tildes tålamod att brista. Men trösten var inte långt borta.

Polismannen Anders Nordlund tog Tilde i sin famn och satte sig i skuggan med henne.

– Jag är så tacksam mot poliserna för den hjälp de gav mig, säger Madeleine Linnskog.

Det här hände för tre år sedan och efteråt lade Madeleine Linnskog ut en bild Instagram på Anders Nordlund när han sitter i skuggan av hennes bil och tröstar Tilde.

Nyligen fick Madeleine Linnskog en påminnelse via Facebook om händelsen. Hon hade visserligen tackat Anders redan på plats för hans hjälp men tyckte att han också kunde få bilden som hon tog på honom och Tilde.

Den här dagen när Tilde fick tröst av en polis var hon och mamma Madeleine på väg till Lund. Det var varmt och Tilde som satt i baksätet i sin barnstol plågades. Det var inte helt lätt för Madeleine att trösta dottern från framsätet.

Tröstade med van hand

Men så kom en räddning i form av en poliskontroll. Madeleine stoppades och skulle visa körkort och blåsa. Tilde blev inte gladare utan skrek och våndades.

Det var då Anders Nordlund ingrep. Med van hand tog han Tilde i sin famn och föreslog Madeleine att flytta barnstolen till framsätet. Medan hon gjorde det fick Tilde sitt i skuggan hos Anders Nordlund.

– Jag har ju själv barn så jag vet hur det känns i sådana här situationer, säger Anders Nordlund.

Därmed kunde Madeleine utan problem flytta fram barnstolen. Innan hon fortsatte färden mot Lund en avsevärt mer lugn dotter tog hon bilden.

När hon fick påminnelsen om vad som hänt för tre år sedan slog det henne att hon gärna ville att den omtänksamme Anders Nordlund skulle få en kopia av bilden.

"Rätt person på rätt plats"

Hon kontaktade polisen i Lund och numera har Anders Nordlund fått den.

Patrik Isacsson, lokalpolisområdeschef i Lund, berättade i dag på Lundapolisens Facebook om Madeleine Linnskogs hyllning.

"En Lundapolis är beredd på allt! Vi har fått en trevlig hälsning från Madeleine som fick lite ovanlig hjälp av oss för tre år sedan. Det gäller ju att skapa trygghet i trafiken!

//Lundapolisen, Patrik"

Tilde är numera tre år och har sannolikt själv inget minne av hur hon tröstades av en polis.

Men hennes mamma glömmer det inte.

– Han var rätt person på rätt plats, en riktig hjälte, säger Madeleine.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag