Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

M vill tillåta alkohol med hämtmat i Malmö

Moderaterna i Malmö vill låta stadens restauranger komplettera sin hämtmat med alkoholservering i kundernas hem, skriver Sydsvenskan. 

Syftet är att stötta stadens restauranger när myndigheternas restriktioner dämpar utelivet.

Skål! Moderaterna i Malmö vill låta krogarna köra hem drickat till kunderna tillsammans med hämtmaten.
Foto: ARKIV
Oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar anser att det hela bara är en fråga om hur man tolkar lagen.
Foto: CHARLOTTE T STROMWALL / PRESSBILD

– Beställer man hem mat eller hämtar mat på krogen, vilket många gör nu, då ska man kunna få med sig dricka också, säger oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar (M) till Sydsvenskan.

Moderaterna i Växjö gav i våras klartecken för leverans av både mat och vin till privata hushåll i staden. Där likställer politikerna leveransen med ett vanligt cateringtillstånd, med personal som kollar legitimation och berusningsgrad på kunderna.

”En tolkningsfråga”

Länsstyrelsen i Kronoberg riktade dock kritik mot nämnden som ansvarar för tillståndet, med motivering att alkohollagen kräver att serveringspersonal är på plats samtidigt som cateringserveringen pågår.

Tegnhammar anser att det hela är en tolkningsfråga.

– Man ska följa lagen, men man kan tolka lagen på olika sätt. Jag anser inte att länsstyrelsen har automatisk rätt till tolkningsföreträde som folkvalda inte har, säger han.

TV: Kritik mot demensboende efter coronautbrott