Nu tar M-toppen Torbjörn Tegnhammar en timeout

Malmös oppositionsledare Torbjörn Tegnhammar utreds internt i partiet.
Torbjörn Tegnhammar har varit oppositionsledare i Malmö sedan 2014.
Foto: FRITZ SCHIBLI
Torbjörn Tegnhammar är också ledamot i Moderaternas partistyrelse.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Malmös oppositionsledare, Torbjörn Tegnhammar (M), utreds för en incident som benämns som ett personalärende i partiet. 

En kvinna har polisanmält händelsen och Torbjörn Tegnhammar meddelade under onsdagen att han tar timeout. 

– Jag har full respekt för beslutet som han fattade och det är helt enligt våra rutiner. Sedan får vi se vad som händer med den polisanmälan som är gjord, säger Håkan Fäldt, ordförande för fullmäktigegruppen. 

Malmös oppositionsråd, Torbjörn Tegnhammar, har varit inblandad i en incident som nu utreds internt av partiet. Peter Ollén, ordförande för Moderaterna i Malmö, bekräftade under tisdagen att det pågår ett personalärende. 

– Jag kan bekräfta att jag har försökt få all information om de olika sidorna och att jag har informerat partiledningen i Stockholm, säger han. 

– Det är jag och min vice ordförande, Noria Manouchi, som tillsammans har intervjuat båda parter kring händelserna.

Torbjörn Tegnhammar deltog enligt uppgifter till Kvällsposten inte på onsdagens kommunstyrelsemöte, utan ersattes av Håkan Fäldt (M). Senare samma dag kom beskedet att Torbjörn Tegnhammar tar timeout.

– Jag har full respekt för beslutet som han fattade och det är helt enligt våra rutiner. Sedan får vi se vad som händer med den polisanmälan som är gjord – om det inleds en förundersökning, säger Håkan Fäldt, ordförande för fullmäktigegruppen.

Kvinna har polisanmält

Enligt uppgifter till Kvällsposten polisanmälde en kvinna Torbjörn Tegnhammar under tisdagen. Händelsen som är polisanmäld – och som har utretts internt i partiet – ska ha ägt rum tidigare i sommar. 

Peter Ollén bekräftar att Torbjörn Tegnhammar tidigare även utreddes internt för en annan incident.

Torbjörn Tegnhammar är vice ordförande i kommunstyrelsen i Malmö och oppositionsledare för Moderaterna sedan 2014. Han är även ledamot i Moderaternas partistyrelse sedan oktober 2019.

I ett pressmeddelande under onsdagskvällen skriver Moderaterna: ”Utredningen visar att ord står mot ord och att de båda inblandade har olika uppfattning om vad det är som har hänt.” 

Den interna utredningen inom Moderaterna kommer nu att fortsätta. Partiet har kopplat in en advokat för att utreda om incidenten är av brottslig karaktär. Parallellt pågår en polisiär utredning.

Karin Juhlin, organisationschef Moderaterna, skriver i en kommentar till Kvällsposten att ”Jag kan bekräfta att vi fått information om en pågående utredning och vi följer det noga”.

Kvällsposten har sökt Torbjörn Tegnhammar men genom sin pressekreterare avböjer han från mediala framträdanden under sin timeout.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!