Catja Karlberg som samlat in pengar, Hampus Roos själv och Max Mårtensson som dragit ihop bilförarna. Foto: Ellas hjältarCatja Karlberg som samlat in pengar, Hampus Roos själv och Max Mårtensson som dragit ihop bilförarna. Foto: Ellas hjältar
Catja Karlberg som samlat in pengar, Hampus Roos själv och Max Mårtensson som dragit ihop bilförarna. Foto: Ellas hjältar
Hampus Roos, 7, var trött efter överraskningen – men mycket nöjd. Foto: PrivatHampus Roos, 7, var trött efter överraskningen – men mycket nöjd. Foto: Privat
Hampus Roos, 7, var trött efter överraskningen – men mycket nöjd.  Foto: Privat

Lyxbilskortege överraskade cancerdrabbade Hampus, 7

Publicerad

Hampus, 7, har cancer och är rejält trött av strålningsbehandlingen.

Det hindrade honom inte från att åka Lamborghini.

– Det bästa var att få åka i en rosa bil, säger han.

Facebookgruppen Ellas hjältar samlar in pengar för att skapa upplevelser åt sjuka barn. På lördagen var det dags för Hampus Roos, 7, i Bor utanför Värnamo att få en riktig överraskning, något som Ellas hjältar dokumenterat här.

Familjen hade fått order om att hålla sig hemma – men mycket mer än så visste de inte.

Vid 13-tiden dök Catja Karlberg från Ellas hjältar upp och träffade familjen för första gången. Hon hade med ett personligt brev från Hampus favorit Tobbe Trollkarl.

Sedan knackade det på dörren och där utanför stod Max Mårtensson. Snart körde en av lyxbilarna fram.

– "Skulle det inte vara coolt om det var fler bilar?", frågade jag. "Jo", sa Hampus. Och så kom alla bilarna körande, berättar Catja Karlberg.

Elva lyxbilar i kortege utanför bostaden

Hampus fick en hjärntumör redan när han var ett år, och sjukdomen är obotlig.

Tumören i Hampus huvud växer vilket orsakar svåra smärtor. Han behöver ta morfin varje dag – och flera andra mediciner. Familjen är orolig för vad som händer med den striktare lagstiftningen för LSS, något som Sveriges Radio Jönköping har uppmärksammat.

Det var många som ville hjälpa till med bilkortegen till cancerdrabbade Hampus, 7.Foto: Ellas hjältar

Men på lördagen handlade det om att skapa glädje för Hampus. Elva lyxbilar från hela södra Sverige hade samlat sig till en kortege som bullrade fram till den sjuka pojkens hem. 

– Han sprang fram och hälsade på dem som körde, han var så nöjd. Det var häftigt och mäktigt att se, säger Catja Karlberg.

Max Mårtensson hade dragit ihop alla bilförarna. Han bildade en egen grupp, Supercar Heroes, efter att ha blivit inspirerad av Ellas hjältar. Han hade också förstått på Catjas berättelser att Hampus "älskar coola bilar".

– Då är det självklart för folk att ställa upp. Alla var väldigt positiva, säger Max.

Åkte Lamborghini 

Hampus åkte en Nissan GTR, en Ferrari och en Lamborghini.

När han får frågan om hur bra kortegen var gör han tummen upp säger att den rosa bilen var bäst.

 

Då vet man att det finns jättemånga härliga hjärtan där ute som vill hjälpa till

 

Samtidigt var han ganska trött efter bilupplevelsen.

– Han får strålningsbehandling nu, så han är mycket tröttare, orkar inte så mycket. Nu efteråt får han ligga och vila lite, säger mamma Mari Roos.

Hampus Roos med bröderna Patrick, till vänster, och Pierre, till höger. Foto: Privat

Bilkortege blir ett välkommet avbrott mot sjukhusbesök och mediciner.

– Det betyder jättemycket med en sådan här sak. Då vet man att det finns jättemånga härliga hjärtan där ute som vill hjälpa till, säger mamma Mari Roos och fortsätter:

– Det är ganska stort att man gör så. För en annan människa, som man inte ens känner.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag