Fyra personer som satt i bilen fördes med ambulans till sjukhus. Foto: Kenneth Meyer/Ekstrabladet
Fyra personer som satt i bilen fördes med ambulans till sjukhus. Foto: Kenneth Meyer/Ekstrabladet

Lyxbil demolerad i svår lastbilskrasch

Publicerad

Lyxbilen brakade i full fart in i en lastbil – som flyttades fem meter.

Bilen totaldemolerades och fyra personer fördes med ambulans till sjukhus.

– Jag kan säga att de förts till sjukhuset i Köpenhamn, men hur läget är kan jag inte svara på, säger Michael Paulsen, inre befäl på Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.

Klockan 04.54 på morgonen fick den danska polisen in de första samtalen om lyxbilens galna färd i Köpenhamn. En Mercedes, av det lyxigare slaget, hade då kraschat in i en lastbil.

Fyra personer fördes omedelbart in till sjukhuset i Köpenhamn med okända skador.

– Det kan jag bekräfta. Jag har själv inte varit där, men vi är kvar på platsen och undersöker, säger Paulsen till Ekstrabladet.

Flyttades fem meter

Den svarta lyxbilen brakade in i lastbilen i 108 kilometer i timmen, enligt hastighetsmätaren. Bilen uppges ha kommit med en sådan kraft att lastbilen flyttade på sig fem meter.

Fronten på Mercedesen totalförstördes och taket fick klippas upp för att få ut personerna som satt skadade.

Vad olyckan beror på att alldeles för tidigt att säga, enligt Michael Paulsen.

– Den tekniske undersökningen kan jag inte säga något om ännu, men vi har tekniker som ska ge en förklaring, säger inre befäl till Ekstrabladet.

For in i sopbil

Lastbilen fick stora skador på höger front i den kraftfulla kraschen. Men om det satt någon person i det stora fordonet är okänt - precis som eventuella skador.

Lyxbilen kom in med sådan kraft att lastbilen for in i en sopbil – som förstördes.

– Sopgubben kom direkt efter att olyckan skett och skulle arbeta. Men han kunde inte starta sin bil, säger en person till platsen, enligt Ekstrabladet.

Nu fortsätter polisens utredning. Man ska bland annat kolla om föraren till bilen var drog- eller alkoholpåverkad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag