Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lyktstolpe sattes upp – mitt i vägen: ”Blev fel”

Här monterades lyktstolpen – mitt i cykelbanan.
Foto: Läsarbild
Åsa Axén, projektledare för Stora torgs renovering i Eslöv.
Foto: Eslövs kommun

Här blev det lite fel.

Lyktstolpen som skulle sättas upp vid Östergatan i Eslöv monterades i stället mitt på en cykelväg – av misstag.

– Det ser väldigt tokigt ut och det är väldigt tokigt, säger Åsa Axén, projektledare för renoveringen i Eslöv.

Arbetet var en del av ombyggnaden av Stora torg i Eslöv, som har varit på gång i flera år. Som en del av det skulle en lyktstolpe sättas upp längs Östergatan.

Men verkligheten blev något annat. Lyktstolpen hamnade i stället mitt på cykelbanan, något som Skånska Dagbladet var först med att uppmärksamma.

– Det blev fel. Lyktstolpen ska förses med reflexer direkt och sedan plockas ner och sättas upp igen på rätt ställe, sa Åsa Axén, projektledare för Stora torgs renovering i Eslöv, till tidningen.

Slutbesiktningen av byggarbetsplatsen görs på onsdagen, och då kommer felet att konstateras formellt. Innan dess kan lyktstolpen inte flyttas, förklarar Åsa Axén som fick kännedom om misstaget i fredags.

– Självklart kommer vi att rätta till det så fort vi kan, säger hon.

”Otydlig ritning”

Det var inte kommunen som hade ansvar för monteringen, enligt projektledaren Åsa Axén. I stället var det ett missförstånd som låg bakom felplaceringen.

– Det var en otydlig ritning och en feltolkning av ritningen. Stolpen monterades vid armaturen för lyktstolpen i stället för där lyktstolpen skulle stå.

På sociala medier har många Eslövsbor gjort sig lustiga över fadäsen. Åsa Axén säger att hon också har nåtts av en hel del reaktioner.

– Det ser väldigt tokigt ut och det är väldigt tokigt. Många reagerar på att den står dumt där och det gör den ju. Men vi har nu markerat ut den med reflexer så att det inte händer någon olycka.

FLER NYHETER: Malmö Operas chef tar paus efter anklagelserna

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!