Lunds universitet överens med bostadsbolaget om skandalhus

Lunds universitet kom överens med bostadsbolaget i sista stund.
Foto: CHRISTIAN LINDH/TT

Efter över ett års tvistande är Lunds universitet och Prime Living överens om ersättningskraven för de utdömda studentbostäderna vid Ole Römers väg.

Därmed undveks förhandlingarna i rätten i sista stund, skriver Sydsvenskan.

Det var för två år sedan som studentbostäderna på Ole Römers väg i Lund dömdes ut av miljönämnden. Fukt, råttor och spruckna väggar var några av problemen med modulerna. 

Året därpå stämde Lunds universitet bostadsbolaget Prime Living på 3,4 miljoner kronor. Bolaget svarade med att stämma universitetet på 35 miljoner kronor för obetalda hyror. I veckan skulle fårgan avgöras i Lunds tingsrätt, men parterna lyckades nå en överenskommelse i sista stund.

– Det skedde i ett väldigt sent skede, säger advokat Charlotte Andersson, som representerade universitetet till Sydsvenskan.

Inte klart vad överenskommelsen innehöll

Exakt vad överenskommelsen innehåller har inte kommunicerats, men i ett pressmeddelande skriver Prime Living att överenskommelsen ”medför en kostnad som inte får betydande inverkan på bolagets resultat”. En formulering som antyder att det är Prime Living som betalat någon typ av ersättning till universitetet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!