Lotus lider av epilepsi – är nu försvunnen

Var finns hunden Lotus som försvann från familjen i Röstånga i fredags?

Var finns hunden Lotus?

Familjen i Röstånga släppte som vanligt ut den tyska jaktterriern i trädgården på fredagen och ett par timmar senare var den spårlöst försvunnen.

– Vi är oroliga för att den blivit stulen och bortförd, säger ägaren Johan Johansson.

Lotus är både jakthund och familjehund. Den sjuåriga tiken bor på Kolemavägen i Röstånga och det var därifrån hunden försvann vid elvatiden på fredagen.

Ägaren Johan Johansson säger att han släppte ut hunden i trädgården ett par timmar tidigare och att han själv har ute och umgicks med Lotus vid flera tillfällen.

– Men plötsligt var hon bara helt försvunnen. Trädgården är inhägnad, men den ändå ha lyckats ta sig ut genom att flytta på någon sten eller så har den lyckats hoppa över grinden.

Söker längs vägarna

Att Lotus försvunnit har hänt vid flera tillfällen tidigare. Men då har hunden kommit tillbaka på egen hand efter bara en kort stund.

I takt med att tiden nu går växer farhågorna för att det hänt Lotus något riktigt allvarligt.

– Både jag och min fru har kört runt på vägarna och letat, men det har inte gett någonting, säger Johan Johansson.

Han är extra orolig eftersom hunden lider av epilepsi och dagligen får medicin för det morgon och kväll.

Lotus är svart med brun täckning och väger 8-9 kilo. Hon har en tatuering i örat samt är både chippad och registrerad. Ett särskilt kännetecken är att hon saknar päls på sin svanstipp. Vid tidpunkten för försvinnandet bar hon inget halsband. Hunden beskrivs som tillgiven och lätt att få kontakt med.

Kan vara stulen

En teori är att jaktinstinkten hos Lotus fått tiken att tillfälligt lämna det trygga familjelivet och ge sig ut på äventyr i något av de intilliggande skogsområdena i Röstånga.

– I så fall befarar jag att hon tagit sig in i ett gryt och fastnat, hon har kanske mött en grävling och då kan det ha gått riktigt illa, säger Johan Johansson.

En annan teori är hunden blivit påkörd i trafiken. Den trafikerade väg 13 går inte så långt från familjens trädgård.

Men det som överskuggar allt mer är att någon helt enkelt stulit Lotus.

– Jag vet att hunden på egen hand kommit tillbaka om hon bara hade varit ute på ett kort äventyr. Men nu har det gått för lång tid för att vi kan hoppas på detta. Det är inte unikt att hundar blir stulna och vi befarar det värsta, säger Johan Johansson.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!