Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lottas hyllning till sina elever: "Ni är magiska"

Högstadieläraren Lotta Karlsson, 37.
Foto: Privat
Eleven Charbel Ibrahim, 15, tycker att Lotta är en speciell lärare.
Foto: Privat
"Det var ett jättefint inlägg. Det var ganska känslosamt att läsa det", säger eleven Kaltrina Rrustemaj, 16.
Foto: Privat

"Jag tror på att allt du vill, tänker och drömmer, kan bli verklighet".

Så avslutar högstadieläraren Lotta Karlsson, 37, ett blogginlägg där hon hyllar sina elever, som snart ska sluta nionde klass.

– Jag vill berätta för dem hur mycket de betytt för mig i mitt uppdrag och yrke som lärare, säger hon.

På Östergårdsskolan i Halmstad jobbar Lotta Karlsson, 37, som SO- och engelsklärare. Där har hon jobbat i 14 år – men för två år sedan gjorde hon om sin undervisning i grunden.

– Jag var på en föreläsning som handlade om "det flippade klassrummet". Efter det bestämde jag mig för att själv börja flippa klassrummet, säger hon.

Att "flippa klassrummet" är en undervisningsmetod som innebär att läraren ger webbaserade genomgångar i hemläxa i stället för traditionella föreläsningar på lektionstid. Det ger utrymme för att använda klassrummet för diskussioner och laborativt arbete tillsammans med eleverna.

– Eleverna har varit med på tåget sedan dag ett. De är vana vid att jag kommer på de här halvtokiga och galna idéerna, säger Lotta Karlsson.

"Vi har haft en jättenära relation"

Eleverna i klass 9B var först ut att prova den nya undervisningsmetoden med Lotta – och i ett blogginlägg i helgen bestämde hon sig för att hylla sina elever, som snart ska lämna grundskolan.

– Jag vill berätta för dem hur mycket de betytt för mig i mitt uppdrag och yrke som lärare. Vi har haft en jättenära relation. Jag ville säga till dem att "ni är verkligen helt magiska".

Inlägget har fått många reaktioner i sociala medier, men det är framför allt elevernas kommentarer efter inlägget som Lotta uppskattat.

– Det var liksom den härligaste responsen. Jag skrev det ju personligt, direkt riktat, till dem. Det var för att förklara hur mycket de betyder för mig som jag skrev det från första början.

Eleverna: "Känslosamt"

I inlägget tar Lotta upp de starka minnen hon har från tiden med klass 9B.

"Jag kastade mig ut i något nytt och något okänt. Men jag gjorde det tillsammans med er. Tänker på alla era härliga kommentarer. På dig Marigona, när du sa att man blir lika trött på mina lektioner som man blir på gympan! Jag tänker på dig Arbresha, när du skrev på vår Facebook-sida, två veckor innan skolan skulle starta upp efter sommarlovet, att du längtade tillbaka till skolan", skriver hon i inlägget.

Eleverna är inte sena med att även de hylla sin lärare, som de i juni ska ta farväl av på skolavslutningen.

– Det var ett jättefint inlägg. Det var ganska känslosamt att läsa det, säger Kaltrina Rrustemaj, 16.

Charbel Ibrahim, 15, säger att Lotta är en speciell lärare, som tänker nytt och modernt, vilket bidragit till att han lärt sig mer.

– Att allt ska avslutas nu känns... konstigt. Men det var kul och skönt att få veta hur hon upplevt våra gemensamma steg framåt genom det här inlägget.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!